Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Bi praznovali Dan Zemlje? Bi! Ane?

Bogdan Magajna 09.03.2006
Oglašam se nekaj pedi izpod zemlje, mami me kliče Bine in sem deževnik. Moje življenje visi na nitki, zato te prosim, da se tudi ti pridružiš praznovanju dneva Zemlje. Tako mi boš po svojih močeh pomagal, da bom lahko še kopal pod zemljo! Letos vaša lisička odhaja v pokoj, pa sem se opogumil in prevzel njeno nalogo opozarjanja, da skavt spoštuje naravo!
(Avtor: )
Deževniki smo koristne živali, saj cele dneve grizljamo odmrle liste in podobne zadeve ter ustvarjamo humus. Glinena tla postanejo zaradi humusa prepustnejša za vodo in bolj zračna ter bogata s hranili. Brez mene ni pomladnega cvetja!

Globalno segrevanje podnebja, ki povzroča širjenje puščav in taljenje ledenikov ne dela preglavic le tvoji vrsti. V tleh, ki se zaradi poletne suše spremenijo v kamen res ne morem preživeti! Pa še neki: Plastike ne jem! In ostalih smeti, ki jih puščate ljudje za seboj, tudi ne!

Nisi vedel? Obišči spletno stran [url=http://tov.skavt.net/dz]Dneva Zemlje 2006 [/url]in se pouči o vsem, kar povzroča čedalje bolj vroča poletja, saj je samo en klik stran!

Mogoče se ti zdi, da sam ne moreš storiti ničesa... in je torej vseeno koliko sam prispevaš k globalnim spremembam. Poglej mene! Tudi en deževnik ne more nahraniti celega gozda, zato pa se vsak od nas trudi, da da vse od sebe in znamo stopiti skupaj!

Predvsem pa ne čakamo, da drugi rešujejo svet, ker star deževniški pregovor pravi: »Listek, ki ga danes nisi pojedel bo jutri manjkal na krošnji, ki ti dela senco!«

Veliko iznajdljivosti in okoljske zabave pri praznovanju Dneva Zemlje 2006 vam vsem želim v imenu Tropa za okoljsko vzgojo!

Bine

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.