Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Bi-Pi nagrajuje!

Društvo ljubiteljev Bi-Pija (POPR) 23.02.2009
V nedeljo, 22. 2. bi bil lord Robert Stephenson Smyth Baden-Powell star 149, Olave Baden-Powell pa 120 let. Juhej, juhej in VSE NAJBOLJŠE. Pa še nekaj ... Skoraj tako veselo in veličastno. Izšla je knjiga z opisom Bi-Pijevega življenja: "Bi-Pi: Povesti iz njegovega življenja". Zato se ta teden pripravlja nekaj ...
BP BP (Avtor: BP)
Vznemirljivega, napetega, poučnega.
KVIZ Bi-Pi

Kaj je to?? Kako se igra? Ali bo kaj nagrad?

Pa lepo počasi. Kviz se bo igral cel teden. Vsak dan bo postavljeno nekaj vprašanj in nalog z navodili.

Za začetek pa nekaj odlomkov iz nove knjige. Malo v zanimivo branje, malo v poduk:

Bi-Pi vohun:
"Bi-Pijeva sposobnost igranja ga je velikokrat rešila čudnih situacij. Tako je bilo, ko je v Kočevskem rogu poskušal odkriti položaj novih topniških raket. Njegova preobleka v Angleža, ki lovi metulje, je pomirila vse dvome, in ker je pisal svoje zapiske v obliki skic metuljev, ga ni izdalo prav nič, čeprav so mu knjižico za skiciranje pregledovali."

Bi-Pi poveljnik:
"Naenkrat je Bi-Pi opazil kraj, kjer je kozel grebel po zemlji, da bi našel vodo. Bi-Pi je sklepal, da žival tega ne bi počela, če za to ne bi imela dobrega smisla za humor. Stopil je s konja in pričel kopati. Kmalu je zemlja postala vlažna in ko je kopal globlje, je pričela v luknjo kapljati voda."

Bi-Pi načelnik:
"Bi-Pi je prišel mimo, se ustavil, se z mano rokoval in se začel pogovarjati. Znašel sem se pred tistimi njegovimi prijaznimi očmi in mu razlagal, da bom kmalu dokončal šolo ... "Toda," je rekel "karkoli narediš, ne zapusti skavtov," in še večkrat resno ponovil, "drži se skavtinj."

Knjiga prinaša res zanimivo branje in bo osnova za reševanje kviza.

Torej!!! Ali si pripravljen izvedeti nekaj novega o našem ustanovitelju? Ali si pripravljen na nore nagrade?
(gratis izobraževanje ŽvN, spodnjice, puloverji/kapucniki, knjiga o Bi-Piju.. in še veliko več)

Za začetek najdi vsaj tri napake v tem članku (to ne pomeni slovničnih:) in jih do srede, 25. 2. kot prijavo na kviz pošlji na kvizbipi@gmail.com. Naslednje vprašanje ali naloga sledi v četrtek.
Fotogalerija
3 slike
BP
BP
BP

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.