Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

600 različnih rutk v Chicagu

Simpatična mravlja, Ula – Celje 1 & Odkritosrčna žaba, Hana – Maribor 1 21.07.2012
Pretežki kovčki, prtljaga party v Parizu, zajčki sredi Chicaga, tveganje življenja za dobro fotografijo, ubijalski kovček, Martina & Ula & Hana = najbolj noro skavtsko potovanje poletja.
(Avtor: Martina Ilišinović)

Začelo se je s polnočnim pakiranjem pred odhodom v sredo, 11.7.2012.  Vse natovorjene smo se skavtinje stegov Prebold-Polzela 1, Celje 1 in Maribor 1 odpravile naproti ameriškim sanjam. Ker smo predvidevale da nam žal ne bo uspelo v Hollywoodu, smo se raje odpravile proti Chicagu. V centru mesta so se že zbirale skavtinje iz vsega sveta in skupaj smo čakale slovesno otvoritev Girls World Foruma 2012, v organizaciji World Association of Girl Guides and Girl Scouts in Girl Scouts of the USA.

Girls World Forum je bilo srečanje skavtinj vsega sveta, starih med 14 in 18 let ter je bilo namenjeno izmenjavanju izkušenj, spoznavanju novih prijateljic in odkrivanju, kako lahko pripomoremo k boljšem svetu. Forum pa je bil dopolnjen tudi z različnimi dogodki, kot so ”International night”, kjer smo spoznavale kulture drugih svetov in slovesno okroglo mizo ter predavanja ljudi, ki so spremenili življenja mnogim.

Cilj foruma pa je bil tudi načrt individualnega projekta, ki ga bomo izvedle v svoji domovini. Tako sva se odločili za projekta, ki se navezujeta na milenijska cilja razvoja o okolju in zdravem življenju ljudi.

Primer dnevnega reda na forumu:

Budilka 1 : 6.30
Budilka 2: 6:40
Budilka 3: 6.45
Budilka 4: 6.50

Vstajanje: 7.25

Zajtrk slanine, krompirja in jajc: 7.30

Predavanja in delavnice na temo treh milenijskih ciljev razvoja: izkoreniniti skrajno revščino in lakoto, zagotoviti enakost med spoloma in opolnomočiti ženske ter zagotoviti okoljsko varnost

Odmor za hitre potrebe in kavo, da smo lahko budne preživele dan

Drugi del predavanj in diskutiranje o razlikah med državami

Odmor za drugo kavo (upoštevajmo 7 urno časovno razliko med Ameriko in Slovenijo)

Kosilo ”Food around the world”: 13.00

Popoldanske aktivnosti, ki so med drugim vključevale ogled živalskega vrta, ogled mesta, veliko igro v Journey Worldu, kjer smo se učile o vodenju podjetij ter lov za zakladom po ulicah Chicaga

Odmor za kavo spet.

Večerja s poslušanjem klicev ”Attention, attention!” - smo pač bile bolj pozabljive punce na kupu.

Večerno-polnočni party v mestu s prijateljicami ali v sobi s skavtskimi keksi (lačne). Preden smo se odpravile spat je bila ura ponavadi že ena zjutraj, težko definiramo kaj smo počele do takrat.

Dnevi so minevali hitro, dokler ni prišel čas, da se z dekleti razidemo. Tako smo se slovenske predstavnice preselile k prijazni skavtski družini, ki nas je velikodušno sprejela v svoj dom. Spoznale smo še drugačen način ameriškega življenja v mirni vasici oddaljeni približno uro iz Chicaga.

Imele smo se najboljnoronajboljšesuperzabavnosmejalno in tudi same se bomo trudile, da bomo svet zapustile za spoznanje boljši, kot smo ga prejele.

Fotogalerija
34 slik
slovesna otvoritev
Procesija zastav
+31

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.