Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Tečaj prve pomoči za bolničarje ekipe prve pomoči

Elvis Žagar 19.01.2009
Rdeči križ Ljubljane bo predvidoma 29.1. začel z 70 urnim tečajem za bolničarje. Tečaj je brezplačen, predvidoma pa bo potekal v Ljubljani, v učilnici osnovne šole Vič. Na tečaju se učijo temeljni postopki oživljanja, zaustavitev krvavitve, zastrupitve, oskrba opekline, omrzline, različnih zlomov, kako se uporablja oprema in material v prvi pomoči itd.

Gre za znanje, ki ga rabi vsak, tako v šoli, službi, na cesti, v domačem okolju, pri skavtih… saj nikoli ne vemo kdaj se bo zgodila kakšna nesreča v kateri lahko pomagamo ali celo rešimo življenje: neznancu, prijatelju ali vašemu bližnjemu.

Če si se odločil, da postaneš član ekipe, ki pomaga ljudem in rešuje življenja, ter si star najmanj 18 let, oz. si želiš dodatnih informacij, pošlji mail na: patricija.lipovsek@rdecikrizljubljana.si ali poklici na 01 6207 293.

Nekaj informacij o tem je tudi na spletni strani www.pomagamprvi.si

Omeniti je tudi treba, da se gre pri tem tudi za nabiranje članov ekipe prvo pomoč. Kot že napisano se bo prvo usposabljanje predvidoma začelo 29.1. v obliki 70 urnega tečaja za bolničarje. Tečaj in nadaljnje usposabljanje v ekipi je prostovoljno in brezplačno. Najboljši imajo možnost, da sodelujejo tako na regijskih in državnih preverjanih znanj iz prve pomoči, kot tudi na različnih tekmovanjih v tujini.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.