Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Podarjamo karte za film Nahrani me z besedami

Matej Balantič 20.11.2012
SkavtNET v sodelovanju s podjetjem Cenex dvema srečnežema podarja po dve karti za ogled premiere slovenskega filma Nahrani me z besedami.

Da bi izpopolnil svojo nenavadno raziskavo, Robert odpotuje v Italijo, kjer naleti na nenavadnega brezdomca. Prevzet in zmeden zaradi nenadnega srečanja s skrivnostnim moškim, mu začne slediti in za njim se izgubi vsaka sled. Njegovo izginotje prisili očeta Janeza, da po mnogih letih pokliče starejšega sina Mateja. Kljub nerazrešenim sporom iz preteklosti, se Matej odloči, da bo očetu pomagal in skupaj odpotujeta v Italijo. Ker pa Janez ne more pustiti same svoje žene Irine, ki boleha za demenco, se k Irini začasno preselita Matejeva žena Ana in njuna hči Veronika.

Film Nahrani me z besedami Film Nahrani me z besedami (Avtor: Cenex)

Jože Bartolj, urednik za kulturo na Radiu Ognjišče, je v svoji kolumni o filmu zapisal, da gre za zanimivo zgodbo, ki se s svojo tridelno zasnovo najprej ozre v preteklost, nato v sedanjost in končno še v prihodnost. "Osebno se mi je zdelo zelo zanimivo, da se v današnji svet akcijskih trilerjev, osladnih romanc in težkih dram, v film vrača tudi religiozna tematika, čeprav je to zgolj okostje družinske zgodbe. Izgubljeni sin. Oče, ki ga ima rad in brat. Na drugi strani tri ženske generacije, ki končno ugotovijo, da so lahko prijateljice, če postanejo preproste in iskrene kot otroci. In končno iskateljski Robert, ki za svojo resnico odide zdoma in za sabo pusti vse. Ko misli, da je našel svojega »mesijo« se staršem ne javlja več. Vendar je berač, ki ga je v filmu naslikal Miha Turk, nepravi mesija. Vsekakor je izjemen, saj ima posebne moči, a vendar ne gre za krščanskega Jezusa. Srečanje z njim pa ima za Roberta in njegovo družino vseeno izjemne posledice. Vsi skupaj se spet najdejo in povežejo. Družina je tista, v kateri je torej razrešitev Robertovega iskanja, " je še zapisal.

SkavtNET, v sodelovanju s podjetjem Cenex, dvema srečnežema podarja po dve karti za ogled premiere filma Nahrani me z besedami, ki bo v sredo, 21. novembra 2012, ob 21. uri v kinu Komuna.

Za sodelovanje v nagradni igri odpri ta prispevek na Facebooku, stisni všeč mi je in napiši zakaj bi ravno tebi podarili karte za ogled premiere. Karte si bosta prislužila najbolj izvirna odgovora. Nagradna igra poteka samo danes, 20. novembra, do polnoči.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.