Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Medijski priročniki - Backpack Journalism

Aleš Čerin, uredništvo SkavtNET 27.08.2011
Martina Ilišinović, glavna vsebinska urednica SkavtNETa, je v okviru projekta "Backpack Journalism – an approach to Active Citizenship", ki ga vodi Socialna akademija, aktivno - kot soavtorica - sodelovala pri nastajanju dveh medijskih priročnikov. Namen priročnikov je približati novinarstvo, multimedijo in aktivno državljanstvo običajnemu človeku ter s tem prispevati k boljši in bolj demokratični družbi.
Naslovana stran priročnika "Being a Backpack Journalist" Naslovana stran priročnika "Being a Backpack Journalist" (Avtor: www.socialna-akademija.si)

Prvi priročnik z naslovom »Being a Backpack Journalist« na 212 straneh ponuja odgovore na večino vprašanj, ki si jih ponavadi zastavljajo amaterski novinarji. Govori o novinarstvu, pisanju novic, načinih, kako skozi različne medije učinkovito povedati zgodbo, uporabi različne multimedijske opreme ter socialnih kompetencah, ki jih takšna oseba potrebuje.


Drugi priročnik z naslovom »How to survive as a Mentor?« pa je namenjen tistim, ki se pri svojem pedagoškem ali prostočasnem delu z mladimi želijo posluževati popotniškega novinarstva kot učne in vzgojne metode. Ta priročnik ponuja napotke v zvezi z organizacijo delavnic in taborov s področja popotniškega novinarstva.

Priročnika sta v angleškem jeziku in ju lahko brezplačno dobite na sedežu Socialne akademije: Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana.

Fotogalerija
3 slike
Naslovana stran priročnika "Being a Backpack Journalist"
Naslovana stran priročnika "How to survive as Mentor?"
Martina

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.