Dogodek

Razglednice z natečaja.

Dan v spomin na žrtve prometnih nesreč

pred 6033 dnevi
Začetek: 18.11.2007 ob 16:30
Zaključek: 19.11.2007 ob 16:29

Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Dan v spomin na žrtve prometnih nesreč

Optimistična muha 08.11.2007
V soboto, 18. novembra, se bodo po vsem svetu zvrstile različne dejavnosti v spomin na vse žrtve prometnih nesreč in kot opomin, da so vse pogostejše prometne nesreče naša odgovornost.
Razglednice z natečaja. Razglednice z natečaja. (Avtor: Matija Urh)
1. svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč organizira WHO (World Health Organisation), v Sloveniji pa ga želi obeležiti Zavod Varna pot.

V ta namen se bodo 18. novembra po vsej Sloveniji odvile različne dejavnosti, osrednji dogodek pa bo v Ljubljani, kjer bodo ob 17.30 na Tromostovju otroci, mladi, žrtve, gasilci, skavti, taborniki, študenti upokojenci idr. prižgali sveče ter se nato zbrali pri molitvi v ljubljanski stolnici. Sveto mašo, ki bo ob 18.30, bo daroval pomožni škof Jamnik, zaključila pa se bo z ekumenskim srečanjem.

Vse skavtinje in skavti, ki takrat ne boste razkropljeni po državnih srečanjih, ste vabljeni, da se v krojih pridružite množici na Tromostovju in pri sveti maši ter tako s spominom in skupno molitvijo prispevate svoj del k opozarjanju na strpnost v prometu ter se spomnite na vse žrtve prometnih nesreč ter njihove svojce, med katerimi so tudi skavtinje in skavti.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.