Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Zbirajmo pokrovčke!

Ester 31.07.2006
Ko boste naslednjič odvrgli prazno plastično steklenico ali stekleničko (v namenski kontejner seveda!), odvijte pokrovček in ga shranite. Zame, za našo akcijo, za odprodajo, za nakup vozičkov! Hvala. Še nekaj se je dogajalo na poti v Lurd in nazaj, pa tudi v Lurdu samem. Zbirali smo pokrovčke! Ja, prav ste prebrali, zbirali smo pokrovčke. Pokrovčke plastičnih stekleničk, v katerih so nam stalno stregli vodo. Aquo naturale in aquo minerale. Mineralno in naravno vodo. Ohlajeno. Predvsem pa ponujeno s prijaznimi rokami in z nasmehom na ustnicah.

In takoj za vodo je od kupeja do kupeja prišla Marija Scolobig, šefica pri AGESCI-h v italijanskem Monfalconu. Prijazno je pozdravila in nam povedala, da zbira pokrovčke.
Pokrovčke, smo jo začudeno pogledali ?!? Da, plastične pokrovčke. In pokazala nam je vrečko, kjer je bila že precejšnja zbirka. Povedala je, da to delajo njeni skavti, da pokrovčke potem prodajo za predelavo plastike – in ... in denar, ki ga dobijo dajo za nakup vozičkov za invalide.

Ej, to pa je lepo, smo rekli! Tudi mi bomo od danes naprej zbirali plastične pokrovčke. In na vlaku je stekla nabiralna akcija in vsi smo čuvali pokrovčke in Marijina vreča se je hitro polnila. Prva, druga, ...

In kaj bi jaz rada od vas? To, da zbirate pokrovčke. Povejte tudi svojim znancem in prijateljem, povejte v službi in pri sosedih. Pozanimala se bom, če jih lahko odprodamo v Sloveniji, če ne, jih bomo oddali odraslim italijanskim skavtom, oni pa naprej Mariji.
Kako bodo prišli pokrovčki do mene? Se bomo že kje srečali ali videli! Če ne prej na uvodnem skavtskem srečanju konec septembra ali na izmenjavi LMB decembra v Stični.

Prosim preveč? Verjetno ne. Morda bomo zbrali za eno špriklo, za eno kolo ali za cel voziček. Kakorkoli, namen je dober. Se strinjate?

Pa lep pozdrav od Ester!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.