Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Svet ZBOKSS v Postojni

2
Andrej Kajfež – Skrbni kozorog (TROJA) 02.04.2011
V soboto 19.3.2011 smo člani Zveze odraslih katoliških skavtinj in skavtov na Svetu Zveze v Postojni obhajali deset let našega obstoja od ustanovitve ZBOKSS, ki je bila konec marca leta 2001 v Postojni.
SVET ZBOKSS SVET ZBOKSS (Avtor: ANTON SEČNIK)

Nekaterih dogodkov se spominjam kot da so se zgodili včeraj. Spominjam se skavtov s katerimi smo se takrat srečali in sodelovali. Ob tej priložnosti ne morem mimo tega, da ne bi omenil tega, da smo na Svetu Zveze v Postojni pogrešali prisotnost nekaterih skavtov, ki so bili pred leti in pozneje gonilna sila ZBOKSS.

Smeha in veselja ob tem velikem dogodku vseeno ni manjkalo. Še posebej veselo je bilo ob predstavitvah aktivnosti posameznih BOKSS. Nekateri smo se nasmejali kot že dolgo ne. Kot se za tako slavje spodobi smo bili skavti deležni zelo dobrega kosila, za presenečenje pa je bilo tudi zelo lepo poskrbljeno. Ob zaključku kosila smo se namreč posladkali še s kosom zelo okusne torte.

Da ne pozabim omeniti še nekaj zelo pomembnega. Odrasli katoliški skavtinje in skavti smo dobili nove članske izkaznice. Zelo lepo so oblikovane za kar gre zasluga oblikovalki Karmen Kristan. Lahko jim bomo ponosno pokazali vsakomur, da bo videl kako smo skavti organizirani.

Na koncu tega praznovanja smo odrasli skavti imeli še skupno sv. mašo, ki jo je daroval koprski pomožni škof Jurij Bizjak. Po zaključnem krogu, ko nam je g.škof razdelil pri maši darovana hleba kruha, smo se člani ZBOKSS razšli. Vsak je v sebi nosil svoje vtise s tega druženja. Bog daj, da bi še naprej zvesto služili Bogu in domovini, pomagali svojemu bližnjemu in izpolnjevali skavtske zakone. In Bog daj, da bi slovenski odrasli skavtinje in skavti obhajali še veliko okroglih obletnic našega obstoja.

Fotogalerija
14 slik
SVET ZBOKSS
TORTA
SOGLASNI
SVET ZBOKSS 2011
+11

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.