Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Skavtski duh tudi v Pekingu

odrasli skavti Fužine 12.09.2008
Boža, odrasla skavtinja in bratovščine Fužine, igra sedečo odbojko. Z ekipo je trenutno na paraolimpijskih igrah v Pekingu. Z njo sta tudi skavtski pogum in samozavest, pa seveda naše misli in držanje pesti.
paraolimpiada Peking paraolimpiada Peking (Avtor: arhiv zsis)
Punce so v ponedeljek, 08.09.igrale z Japonsko in zmagale s 3:1. Po dobri uri in pol so Slovenke dosegle prvo zmago na turnirju; največ dela so imele v prvem in drugem nizu, slednjega so po 25 minutah izgubile, zato pa so se hitro vrnile v igro in za zmago v četrtem nizu tekmicam prepustile le devet točk. Kapetanka Anita je k zmagi prispevala 37 točk.

V torek so igrale z zelo močnimi Ukrajinkami. Ta tekma je bila zelo pomembna za nadaljevanje turnirja, saj je ta obračun že odločal o prvem in drugem mestu, ki vodita v boj za medalje. Slab začetek in dober ter razburljiv konec je kratek opis dvoboja med Slovenijo in Ukrajino. V prvem nizu niso našle rešitve za napade tekmic in izgubile z 11:25, sledila pa je precej boljša predstava v naslednjih dveh nizih. Saša je z asom končala tekmo za zmago v tem nizu s 25:22.

V sredo so punce sicer doživele prvi poraz, čeprav so se borile do konca. Nizozemska je bila boljša s 3:2, vendar gre naša ekipa naprej v polfinale.

Bravo Boža, bravo punce! Držimo pesti za naprej!
Fotogalerija
4 slike
paraolimpiada Peking
paraolimpiada Peking
paraolimpiada Peking
paraolimpiada Peking

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.