Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Še 72 dni je ostalo do tabora...

Ester Srdarev 17.04.2007
... v Čezklancu! Dnevi bežijo hitro, priprave so v polnem teku in trije capi (=beri vodje tabora) smo se v petek dobili v Launsdorfu v Avstriji.
srečanje za AA tabor srečanje za AA tabor (Avtor: Willi)
Launsdorf je majhna vas severno od Celovca in južno od Friesacha sredi avstrijske Koroške. Tam smo bili zmenjeni v petek v zgodnjem popoldnevu. Prišli smo iz treh strani, iz Slovenije, Avstrije in Italije in se našli na koncu vasi pred skavtsko hišo pod gradom Osterwitz ali po naše Ostrovica.

Nekdanjo opuščeno grajsko pristavo so dobili v uporabo tamkajšnji odrasli skavti in postali »grajski skavti«. Grad – eden najlepših v Avstriji – leži na dolomitski pečini in je bil prvič omenjen leta 860 kot last grofov Spannheimov. V času turških vpadov, v letih 1571 – 1586 ga je prevzel in dozidal grof Georg Freiherr von Khevenhueller in takšen je še danes. Do gradu vodi 14 grajskih vrat in grad slovi po tem, da ga nikoli nihče ni premagal.

Pod gradom, v senci stare vaške krčme za mogočno hrastovo mizo smo sestankovali. Izvlekli smo vsak svoje papirje – kar precej se jih je že nabralo - pregledali vse, kar je bilo narejenega do sedaj, potrdili spominsko razglednico s skavtsko znamko in žigom prvega dne, uskladili vse mogoče termine, se ustavili pri cenah bivanja na taboru, določili datum za prijavo, naredili prijavno listo, se dogovarjali o vsebini pozdravnega nagovora, pa o vlogi kuharjev in njihovih pomočnikov. Pregledali smo vse prevode, ugotovili, da je ogromno dela že narejenega, da se pa vedno znova še kaj najde in da bo pred taborom verjetno potreben še kakšen sestanek.

Ko smo se v začetni evforiji enkrat lani jeseni navduševali nad idejo prvega skupnega mednarodnega Alpe-Adria tabora v letu, ko praznujemo 100-letnico skavtstva, se nam je zdelo še vse zelo, zelo daleč. Zdaj pa dnevi bežijo in čez 72 dni se bomo že vozili proti Čezklancu.

Dobrodošli vsi in ne pozabite, da se je potrebno prijaviti do 20.maja! Do takrat pa:

SREČNO POT ----- GUT PFAD ----- BUON CAMINO ----- SRETAN PUT!
Fotogalerija
15 slik
srečanje za AA tabor
srečanje za AA tabor
srečanje za AA tabor
srečanje za AA tabor
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.