Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

S svetovne konference ISGF

Aleš Čerin 29.08.2008
Najpomembnejše sporočilo s konference je: "Gremo v smeri bolj enostavnega povezovanja v svetovno mrežo aktivnih odraslih skavtinj in skavtov. Delo boste opravili vi, ISGF svetovni komite vam bo pri tem v oporo."
Brett Grant novi predsednik ISGF Brett Grant novi predsednik ISGF (Avtor: Aleš Čerin)
Na Dunaju je od 21. - 26. avgusta potekala ISGF svetovna konferenca odraslih skavtinj in skavtov, ki sem se je iz Slovenije udeležil samo jaz, vendar kot predstavnik svetovnega komiteja.

Konferenca je prinesla kar nekaj novosti. Prvič v zgodovini ISGF se je sprejemal akcijski načrt s pomočjo aktivne udeležbe ljudi, ki se izjemno prispevali na delavnicah v obliki odprtega prostora.

Nov akcijski načrt izjemno lep prispevek v smeri uresničevanja naše vizije, ki jo v kratkem lahko povzamemo z naslednjimi ključnimi besedami:
-ISGF bo: svetovna mreža aktivnih odraslih skavtinj in skavtov,
-Želimo: pritegniti mlade odrasle,
-Da: bi zradili boljši svet.

K akcijskemu načrtu je prispevalo veliko odraslih skavtinj in skavtov s celega sveta. Na žalost je bila velika odsotnost predstavnikov revnejših držav in Afrike. Sam se zavzemam za večjo preprostost tudi pri organizaciji takih konferenc.

Brett Grant iz Avstralije, ki je pred konferenco obiskal Slovenijo, je bil s konsenzom izbran za novega predsednika ISGF, kar obeta svež veter v ISGF, predvsem v smeri bolj uspešnega povezovanja v svetono mrežo, timskega pristopa in urejanja praktičnih zadev.

Še zanimivost: na konferenci sem imel priložnost večerjati z vnukom BP-ja Michaelom Baden Powellom in njegovo ženo Joan iz Avstralije. Oba sta še vedno aktivna v mladinskem gibanju v Avstraliji in uspešno promovirata skavtstvo.

Še več informacij in gradiva s konference na ZBOKSS wiki: http://zbokss.wikispaces.com/ISGF+svetovna+konferenca+Dunaj+2008
Fotogalerija
6 slik
Brett Grant novi predsednik ISGF
Skupinska slika udeležencev
Vnuk BP-ja Michael Baden Powell
Alpe Adria sestanek
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.