Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Predsednica ISGF se je srečala z vodstvom slovenskih skavtov

Aleš Čerin 05.05.2007
Martine Levy, predsednica ISGF se je včeraj na sedežu srečala z vodstvom slovenskih skavtinj in skavtov (Slavko Lenart in Katja Anžič) in skupino odraslih skavtinj in skavtov. V prijetnem neformalnem pogovoru nam je predstavila pomen mednarodnega delovanja skavtov. Predvsem njene izkušnje iz Afrike.
Martine Levy v Sloveniji Martine Levy v Sloveniji (Avtor: Martine na sedežu ZBOKSS)
Martine je poudarila pomen druženja skavtinj in skavtov iz različnih kulturnih okolij (npr. Evropa - Afrika) za razvoj dobrih odnosov in mirnega sožitja med ljudmi. V pogovoru smo se Slovenci spraševali: "Kje pa je naša Afrika? Kje pa so mednarodne potrebe na katere pa lahko Slovenci odgovorimo?" Martine nas je kar povabila k kakšnemu projektu v Afriki :-)

Slavko Lenart je orisal razvoj in uspehe mladinskega skavtskega gibanja v Sloveniji in predstavil mednarodno izkušnjo ZSKSS v Albaniji.

Že popoldne pa je Katja Anžič, nova načelnica ZBOKSS, v pravem nalivu, popeljala Martine po Ljubljani. V zanimivem pogovoru sta, premočeni do ože, izmenjali poglede na odraslo skavtstvo.

Pogovori z ljudmi s tako bogatimi mednarodnimi izkušnjami kot jih ima Martine, nas bogatijo, dajejo spodbude in so priložnost za odkrivanje še drugih dimenzij skavtstva.
Fotogalerija
4 slike
Martine Levy v Sloveniji
Martine Levy v Sloveniji
Martine Levy v Sloveniji
Martine Levy v Sloveniji

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.