Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Olimpiada angelov z zlomljenimi krili

Fužinski odrasli skavti 29.08.2008
Paraolimpiada - kaj je to? To je pravzaprav prava olimpiada, vendar v njej tekmujejo športniki invalidi. Nekdo je nekoč napisal:»To je olimpiada angelov z zlomljenimi krili.» Med njimi je tudi naša Boža, odrasla skavtinja iz BOKSS Fužine.
paraolimpiada Peking paraolimpiada Peking (Avtor: arhiv zsis)
»Kot veste, je vsak vrhunski šport povezan s številnimi odrekanji in ovirami, ki jih je potrebno preseči v želji po dobrih rezultatih. Prav tako pa so za vsakega športnika svojevrsten izziv tudi fizične zmogljivosti, ki so včasih na meji doumljivega.

Za paraolimpijske športnike je teh odrekanj, ovir in preprek pravzaprav, kot sami dobro veste, še mnogo več kot za vse ostale vrhunske športnike. Zaradi tega ste dodaten vzgled vsem nam. Vaša neusahljiva želja po športnem udejstvovanju, vaš trud in delo kažejo na vašo veličino«,je v svojem nagovoru dejal predsednik vlade pred odhodom paraolimpijske reprezentance v Peking.

Slovenska paraolimpijska ekipa je danes odpotovala v Peking.Ekipa bo prevzela prostore v paraolimpijski vasi, ki se je prej imenovala olimpijska vas. Prostori, ki jih bodo dobili, so isti kot jih je imela slovenska olimpijska ekipa. Na tabli v sejni sobi še vedno lahko preberemo navodila za nosilko zastave na zaključni prireditvi, navodila za oblačenje športnikov na prizoriščih itd. Zaenkrat vse poteka nemoteno.

Boža in njena ekipa ima prvo tekmo 08.09.z Japonsko, 09.09.z Ukrajino in 10.09.z Nizozemsko. 12.09.začne četrtfinale, 13.09. polfinale in 14.09. veliki finale.
BOŽA, DRŽIMO PESTI ZATE V VELIKEM FINALU !
Fotogalerija
7 slik
paraolimpiada Peking
paraolimpiada Peking
paraolimpiada Peking
paraolimpiada Peking
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.