Zažiga

19 Zažgi

Prenesi v

Odrasli skavti"držali vreme pokonci" na Golici

Pivar Miro Plesoči gams 04.06.2007
Na dan svete Trojice se nas je zbralo 23 skavtinj in skavtov iz štirih bratovščin ter štirje skavti, ki so se pripeljali iz Italije. Cilj je bil vzpon na Golico, ki ga vsako leto prirejajo Jeseniške Grče.
OD VZPONA NA VRH, MAŠA IN SPUST V DOLINO OD VZPONA NA VRH, MAŠA IN SPUST V DOLINO (Avtor: PIVAR MIRO)
Po pozdravnem govoru smo se odpeljali do Planine pod Golico, in se podali mimo Felca proti prvim vzponom, ki so si sledili vse do vrha. Vzpon do doma je ob klepetu hitro minil. Pesmi ščinkavcev in kukavic kakor tudi polno rož po pobočjih, so nam razveseljevali srca. Zagledali smo tudi nekaj ključavnic, prelepih belih dišečih narcis, ki so se pozibavale med visoko travo.

Okrepčilo pri koči je dalo spet moči, da smo se podali proti vrhu. Okoli nas je bilo kar nekaj grozečih oblakov, ki pa niso prinesli nič vode. Po posvetu smo sklenili, da imamo mašo na vrhu Golice, kakor je bilo v načrtu. Daroval jo je mladi jeseniški župnik Andrej Ojstrež. Vse okoli je bilo oblačno, le nad nami in na avstrijski strani je bilo nekaj krp jasnine. Po maši smo se podali nazaj proti koči in naprej do Savskih jam, kjer nas je pričakovala prikupna mladenka Frančiška. Zelo nazorno nam je pripovedovala o rudarjenju v bližnjih jamah, pogledali smo si tudi rov, kjer je ob rudarskem vozičku bedel Berkmandelc in čuval rudo, ki je je še nekaj v rudniku. Po ogledu smo se vrnili do parkirišča, kjer smo v krogu strnili vsak svoje misli, po razdrtju kroga pa smo se napotili v že skoraj jasnem dnevu domov.
Fotogalerija
49 slik
OD VZPONA NA VRH, MAŠA IN SPUST V DOLINO
OD VZPONA NA VRH, MAŠA IN SPUST V DOLINO
OD VZPONA NA VRH, MAŠA IN SPUST V DOLINO
OD VZPONA NA VRH, MAŠA IN SPUST V DOLINO
+46

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.