Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Odrasli skavti v naročju gora (FOTO)

Aleš Čerin, Vzdržljivi medved 30.06.2014
Tri dni smo odrasli skavti preživeli v naročju Julijcev, v dolini Koritnice pri Logu pod Mangartom. Tabor, ki smo ga skavti združili z Žužkovimi dnevi, je bil poln veselja in navdušenja nad lepotami stvarstva.
V naročju gora (Avtor: Aleš Čerin)

Kakih 50 odraslih skavtinj in skavtov - nekateri skupaj z otroci - je tri dni taborilo v dolini Koritnice v Logu pod Mangartom. Skavtski tabor smo združili z Žužkovimi dnevi, v spomin na legendarnega patra Miha Žužka. Tabor je minil v znamenju bližine Bogu, goram in drug drugemu.

Prvi dan smo skavti postavili tabor, za kar gre zasluga predvsem Jeseniški bratovščini, ki je poskrbela za »ta velike« objekte. Po odličnem kosilu - z značilnimi čompami s skuto - smo se skavti odpravili na otvoritev razstave mozaikov in fotografij. Mlada umetnica, rojena v vasi Strmec nad Logom pod Mangartom, nam je predstavila serijo mozaikov z naslovom »Križ na gori«, fotograf Metod Perme pa serijo fotografij lepot gora in slapov na Bovškem.

Drugi dan smo se skavti pridružili prijateljem patra Miha Žužka in se po maši v Logu odpravili na štiri različno zahtevne pohode po okolici. Popoldne so prijatelji patra Miha Žužka pričevali o tem, kako jih je karizmatični pater uvajal v odgovorno in aktivno krščansko življenje. Zanimiva pričevanja smo skavti prekinjali s petjem. Po pričevanjih, ki jih je zmotil dež in nas pregnal v »konjušnico«, smo še delali v zanimivih delavnicah.

Proti večeru nam je pesnik Leon Oblak, ki je napisal pesniško zbirko »Sto svetnikov in svetnic v sonetih« duhovito in duhovno bogato predstavil življenje svetnikov, s poudarkom na še »posebej močnih« priprošnjikih.

Oba večera sta seveda minila ob tabornem ognju ob petju in skečih.

Zadnji dan, je Žarko Mlekuž, duša in voditelj bratovščine Buških gamsov, popeljal skupino najbolj zagrizenih hodcev na pobočja 1553 m visoke Planje. Vstati je bilo treba ob štirih in se kljub rahlemu pršenju odpraviti v nastajajoče jutro. Tabor se je po maši v Logu res zaključil z dežjem, a v nas bo za vedno ostal kot prijeten tabor v naročju visokih gora – blizu Bogu in drug drugemu.

Hvala bratovščini Buški gamsi za vse kar ste naredili, da je tabor tako lepo uspel. Z veseljem se bomo spominjali teh treh dni v Logu in prav gotovo še pridemo.

Fotografije Mira Pivarja: 1. dan, 2. dan in 3. dan

Fotogalerija
41 slik
Pred vhodom v dolino
Jutro v taboru
Marinka pri balvanu v taboru
Erna Germovšek in mlada umetnica Maja Pohar
+38

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.