Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Odrasli skavti na Golici

Dosledna veverica - Nevenka iz Bratovščine odraslih skavtov in skavtinj Logatec 28.05.2006
Lep dan, narcise, pogovori, pestra druščina 30 odraslih skavtinj in skavtov ter 20 otrok, ... vse to na pobočjih znamenite Golice v Karavankah.
Znamenite narcise Znamenite narcise (Avtor: Drago Malavašič)
Jeseniška bratovščina odraslih skavtinj in skavtov je že tretje leto zapored organizirala pohod na prelestno, z narcisami ovenčano Golico (1836 m), vrh v Zahodnih Karavankah nad Jesenicami.

Na sončno nedeljo, 28. maja smo se v zgodnjih dopoldanskih urah, na Jesenicah zbrali, petdeset starejših in mlajših skavtov, posameznikov in družin iz bratovščin Jesenic, Štepanje vasi, Fužin, Celja, Domžal, Grosupelj, Logatca, Velenja in Novega mesta.

Svoje pohodniško srečanje smo začeli s sveto mašo v cerkvici sv. Križa v Planini pod Golico, med katero smo slišali mnogo spodbudnih besed o ljubezni, medsebojni povezanosti, o zgledu krščanskega življenja v pridigi patra Franca Levsteka, pred kratkim jubilanta, osemdesetletnika.

Po koncu bogoslužja, smo navdušeni pohodniki nadaljevali pot. Navzgor proti vrhu Golice, med potjo pa občudovali prelepo pokrajino, polno pisanega cvetja in žvrgolenja ptic, s soncem obsijane vrhove sosednjih gora in narcisne poljane.

Naša pot se je najprej zaustavila pri koči, ki leži na gozdni meji, na višini 1582 m. Od tu, pa tudi z vrha Golice, na katerega se je povzpela večina naše druščine, je bil lep razgled na avstrijsko Koroško ter na Julijce in Ljubljansko kotlino. Lepo sliko pokrajine so dopolnjevala pobočja, pašniki z ovcami.
Kar nekaj časa smo vsrkavali to lepoto naše dežele, se pogovarjali o dejavnosti naših bratovščin, o življenju, o otrocih, o družini.

Kar prehitro je minil čas na vrhu, ko smo se odločili za vrnitev v dolino. Med potjo smo zbirali vtise dneva in se dogovarjali za nova srečanja. Le to, pa še potrdili z zadnjim krogom, v katerem sta nas nagovorila vodja jeseniške bratovščine Jože Klobučar in načelnik ZBOKSS Martin Kač, pred odhodom na različne konce naše lepe domovine Slovenije. Ob letu obsorej pa spet, smo si obljubili, na hrib, o katerem prepeva tudi svetovno znana Avsenikova polka Na Golici.
Fotogalerija
5 slik
Znamenite narcise
Gad na vrhu Golice
Načelnik na poti na vrh
Skupinska z vrha
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.