Zažiga

19 Zažgi

Prenesi v

Odrasli skavti imamo novo vodstvo

Peter Repovž 16.04.2007
V soboto so odrasle skavtinje in skavte vse poti vodile na Jesenice, kjer je ZBOKSS imela volilni svet in izvolila novo vodstvo, ter iskala usmeritve za prihodnost.
Načelnica Katja Anžič Načelnica Katja Anžič (Avtor: prepovz)
Tri leta so naokoli. Od sobote naprej odraslo skavtske "ladje" ne bodo več krmarili Martin Kač, Anica Sečnik, Janez Jerič, Tone Lesnik, Aleš Čerin in Peter Repovž, pač pa:
-načelnica Katja Anžič,
-podnačelnik Peter Kvartič,
-tajnica Silva Vrhovnik,
-finančnica in gospodarstvenica Marina Rački,
-odgovorni za program Drago Malavašič in
-generalni duhovni asistent br. Primož Kovač.
Za mednarodne odnose pa je še prosto mesto. Pridite, dela bo dovolj!

Jeseniška bratovščina nas je lepo sprejela in za nas poskrbela Svet je odlično vodil Jože Klobučar. Po odličnem okrepčilu (hvala jeseniškim gospodinjam), se je pričelo resno delo. Poročila sta strnila Martin in Janez, najpomembnejše pa smo doživeli po okusnem kosilu in ogledu Železarskega muzeja - slovo staremu in izvolitev novega vodstva.

Letos je bila poštena tekma, saj sta se za vodenje ZBOKSS (za načelnico) prijavili dve kandidatki. Prav tako za vodenje tajništva. Po odličnih predstavitvah, so imeli odgovorno in težko delo delegati. V šest let star "voz" so vpregli "nove konje". Vsi jim želimo, da bi voz dobro vozili, nanj naložili tudi skavte, ki odhajajo iz mladinskih vrst.

Še nekaj poudarkov s sveta:
-na tisoče odraslih skavtinj in skavtov vidimo v prihodnje,
-bolj se bomo povezovali z mladinskim gibanjem,
-bolj bomo skrbeli za vzgojo voditeljev,
-bolj aktivni bomo v družbi in tudi bolj prepoznavni.

Kot zanimivost naj navedem, da smo se odločili podpreti ZSKSS z nakazovanjem 0,5% dohodnine naši bratski ZSKSS in se ne bomo še sami "grebli" za ta delež.

Dan smo zaključili z zahvalno sveto mašo v župnijski cerkvi. Tako kot apostole je vse nas nagovoril Jezus z: "Mir vam bodi!"
Fotogalerija
7 slik
Načelnica Katja Anžič
Drago, poverjenik za program
br. Primož, glavni duhovni asistent
Silva, tajnica
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.