Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Na obisku pri sosedih

Peter Repovž, Hitri povž 07.02.2008
Reka - Rijeka in Odred sv. Vida – če smo tvegali prižiganje LMB v Zagrebu, nam ni treba več srečanja z OKS, saj se že poznamo!
Vesna preizkuša dar Vesna preizkuša dar (Avtor: prepovz)
Bo kdo rekel, da ni morje toplo tudi v zimskih dneh, da s Hrvati ni češenj zobati in da si nismo sosedje?

Prepričali smo se, a ne da bi se vrgli v vodo, povabljeni smo bili na obisk k Odraslim katoliškim skavtom odreda sv. Vida na Reki na Hrvaškem in občutili smo toploto človeških src.

Zakaj smo se odzvali? Ker smo sosedje, ker skavtstvo ne pozna meja, ter, da bi bili priča sodelovanju skavtov in Karitasa pri izročitvi električnega vozička skavtinji Vesni, ki uporablja namesto nog, kolesa. No, saj to ni nič posebnega, bo kdo rekel, a je en naš član boter tetraplegiku, torej za nas to ni res nič posebnega, za druge pa?

Zalotili smo jih pri pevskih vajah, na katerih so imeli gosta pevca Šajeta, torej, bilo je veselo, darilo je vse prisotno okolje otoplilo do solz.

Ja, ljubezen je iznajdljiva. Išče odziv in če ga najde, vzbudi radost,toploto in veselje, zato se k njim rada vrača! Žalostna pa je, ko spozna žalost tistih, ki jo zavrnejo.

Skavti smo poklicani, da širimo veselje, pomagamo, se razdajamo, skušamo biti podobni Kristusu. Lahko povežemo v geslo: Briga me norost, ki že 2000 let deluje!

Kaj o tem mislijo politiki, bi bilo dobro vedeti, še bolje pa bi bilo, da bi jim skavti bili zgled!

Ivan nam je obljubil, da nas bodo kmalu spet povabili, takrat bomo povedali tudi vam, bodite pripravljeni!
Fotogalerija
4 slike
Vesna preizkuša dar
gasilska
preljubo veselje, pri nas si doma
okrogle noge, pa kaj

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.