Zažiga

28 Zažgi

Prenesi v

Murovica 2007 je lepo uspela

Pivar Miro - Plesoči Gams 04.02.2007
Bila je svetloba in bila je luč. Domžalski odrasli skavti smo lepo izpeljali nočni pohod na Murovico.
HOJA DO VRHA IN NA VRHU HOJA DO VRHA IN NA VRHU (Avtor: PIVAR MIRO)
Bila je svetloba in bila je luč. Že od davnih časov nas obdaja široko razprostrto nebesno modro nebo. Včasih se za nas obleče v svoj najlepši odtenek modre, zvečer pa se nebo ogrne v svoje lepo praznično ogrinjalo, na katerga je vtkano nešteto pik in pikic. Vsaka je bežna kot utrinek, vsaka nekomu pripada. Šele pozno zvečer zvezde vstanejo in se odpravijo v "službo". Mesec jih lepo razporedi po nebu, da je zvečer povsod svetlo. Vsaka zvezda pripoveduje svojo zgodbo ali duhovno misel za napolnitev naše notranjosti, katera je včasih skoraj prazna po napornem dnevu v službi.

Pred nami je tudi nov mesec. Dan nam je, da bi ga živeli v vsej sporočilni moči. Ta moč je velika zlasti ob prazniku Gospodovega darovanja v templju ali Svečnici, ki zaključuje praznovanje Božičnega časa. V spomin Jezusovega darovanja se ob polnoči prižigajo sveče, kot simbol očiščenja.

Tudi mi smo prižgali plamene, prižgali smo bakle pod Murovico, ki nas je tokrat pričakala vsa kopna in osvetljena od polne lune. Nešteto lučk v dolini, nešteto lučk na nebu nas je pozdravljalo, ko smo stopali po stezi proti vrhu. Kako smo bili ob pogovoru in občudovanju narave hitro na vrhu. Oglasil se je zvonček in ponesel glas po Murovici, da smo prišli v to Božje svetišče. Lepo je bilo na vrhu. Misli so nam zatavale v preteklost. Prejšnji pohodi z baklami v globokem snegu, nabiranje zelenja za naše butare velikanke, ... in Sveta Trojica, ki osvetljena stoji pod nami.

Zemlja tu je skopa. V teh bregeh daje le priboljšek. Od njenih darov tu še najbolj uspeva sadje. Takšna so tla, na katerih je bilo treba nekoč za preživetje trdo garati. Kar pa je nad temi gozdovi, pašniški in slemenskimi tli zvočnega, je najlepše, kar očaranemu očesu lahko ponudi severozahodni del Posavskega hribovja.

Travnik obuja spomine na bombnik B-24,ki se je tu zrušil leta 1944. Tu je nastala tudi prva zbirka pesnika Daneta Zajca "Požgana trava".

Ob vsej lepoti, ki nas je obdajala, smo se počasi odpravili do izhodišča. Vsak z mislimi pri Bogu, vsak z zahvalo za ta prelep večer, ki smo ga preživeli z sestrami in brati in da nam je bilo dano, da na tak način počastimo praznik Gospodovega darovanja.

Čez sleme se je zaslišala pesem "Angelček varuh moj", za srečen povratek iz Božjega svetišča v vsakdanjik v dolini. Po razdrtju kroga smo se vsak z svojimi mislimi podali na pot - domov.
Fotogalerija
19 slik
HOJA DO VRHA IN NA VRHU
HOJA DO VRHA IN NA VRHU
HOJA DO VRHA IN NA VRHU
HOJA DO VRHA IN NA VRHU
+16

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.