Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Izobraževalno načrtovalni dan IO ZBOKSS

Karmen Kristan Transcendentna ježevka 12.11.2008
Člani IO, skupaj s tropom za mednarodno sodelovanje, smo se pretekli vikend zbrali v domu duhovnosti Bendikt v Kančevcih. Intenzivno smo se ukvarjali z načrovanjem, malo z izobraževanjem. Vmes smo pa peli, se smejali, molili in se imeli lepo. Zastavili smo korake na poti k postavitvi smernic za delovanje slovenskih odraslih skavtov v prihodnje.

Poiskali smo bistvene POTREBE v ZBOKSS in v našem okolju. Želimo, da ZBOKSSove usmeritve odražajo značaj slovenskega odraslega skavtstva v bližnji in tudi daljni prihodnosti. ISFG je že postavila načrt za obdobje 2008-2011, ki smo ga tudi upoštevali pri našem delu.

Izpostavila bi samo večkrat poudarjene potrebe: da smo skavti zavezani z dobrimi deli spreminjati svet na bolje, negovati in rasti v katoliški duhovnosti in biti prijazni naravi, ki jo vidimo kot božje stvarstvo.

Pomembna naloga, ki je pred nami, je poiskati POTI, kako se približati mladim in jim prikazati privlačnost skavtstva za odrasle. V luči pomena različnosti si ne bomo postavljali meja, pač pa bomo odprti do drugačnosti. Želimo imeti skupni CILJ, do katerega pa lahko vodijo različne poti.

KAKO zadovoljiti prepoznane potrebe, je bil naslednji korak v načrtovanju. Predlogov je bilo veliko, zato ne bo težko izbrati, KAJ bi lahko bile naše akcije v prihodnje.

Rada bi poudarila, da je načrt še v fazi nastajanja, v grobi, še »nepresejani« obliki. Malo ga bomo uredili in poslali vam bratovščinam, z željo po pripombah in dopolnilih. Naj na koncu zasijejo tisti pravi bistveni CILJI h katerim bomo goreče strmeli in naredili vse, kar je v naši moči, da bomo res zapustili boljši svet za seboj!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.