Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Gremo na Golico!

Andrej Kajfež – Skrbni kozorog 10.05.2006
V nedeljo 28. maja letos. Dobimo se ob 8.00 na Jesenicah pred občinsko stavbo.
Narcisa (ključavnica) Narcisa (ključavnica) (Avtor: Aleš Čerin)
Predlanskega pohoda na eno najlepših gora v Karavankah – Golico se vas je veliko že udeležilo. Tudi legendo slovenske narodno-zabavne glasbe Slavka Avsenika je Golica s svojo lepoto prevzela. Saj poznate tisto prvo udarno Avsenikovo polko in jeseniško hokejsko himno z naslovom Na Golici. Vsako leto v mesecu maju travnike pod Golico krasijo narcise (po domače ključavnice). Nekoč so te prelepe cvetice pobelile tudi širna pobočja Golice.

Tudi v letu Gospodovem 2006 v BOKSS Jesenice pripravljamo pohod na Golico, ki bo v vsakem vremenu v nedeljo 28. velikega travna (maja) 2006.

Zbor skavtov bo ob 8.00 na parkirnem prostoru za stavbo Občine Jesenice na Cesti železarjev 6 na Jesenicah.

Do občinske stavbe lahko pripeljete po avtocesti iz smeri Ljubljana – Jesenice. Za počivališčem na Lipcah na prvem odcepu zavijete v smeri Jesenic, preko mostu čez reko Savo. Na naslednjem večjem križišču pri pizzeriji Pr Č’bular zavijete na levo in po približno 1.5 km boste prispeli do poslopja Občine Jesenice.

(Občinska stavba je svetlo zelene barve, nahaja se v neposredni bližini trgovskega centra TUŠ. Nasproti stavbe čez cesto je bencinski servis PETROL, takoj za njim pa križišče s krožnim prometom.)

Pot na Golico ni zahtevna, potrebna pa je solidna telesna pripravljenost. Počasne hoje je za približno 2 h v eno smer. Hrano in pijačo naj ima vsak pohodnik v nahrbtniku. Za sv.mašo bo poskrbljeno v farni cerkvi Sv.Križa na Planini pod Golico.
Na pobočju Golice na nadmorski višini 1582 m je tudi odlično oskrbovana planinska postojanka, kjer se bo možno okrepčati. Na vrhu 1836 m visoke Golice je čudovit razgled na Koroško, Julijske Alpe, verigo Karavank, avstrijske vršace.

Vsak pohodnik naj ima obvezno s seboj naslednjo planinsko opremo:
-visoke pohodne čevlje
-pohodne palice
-toplo vetrovko oziroma anorak
-dolge hlače

Posamezne skupine naj imajo s seboj torbico s prvo pomočjo.

Priporočamo pa tudi naslednjo opremo:
-kapo in rokavice
-čutaro ali plastenko s tekočino
-zaščitno kremo
-sončna očala
-daljnogled
-fotoaparat

Kljub temu, da je naša Slovenija članica EU svetujemo, da imate udeleženci pohoda s seboj veljavni osebni dokument, saj se bomo gibali v obmejnem pasu z Avstrijo (zadostuje osebna izkaznica).

S seboj je potrebno prinesti zvrhan koš dobre volje, skavtsko druženje, klici, petje in veselje pa naj zaznamujejo tudi ta dan.

Dodatne informacije dobite na telefonski številki: 031-658-141 ali na elektronski pošti: [url=mailto:jklobucar@acroni.si]Jože Klobučar[/url].

B.P.


Fotogalerija
5 slik
Narcisa (ključavnica)
Golica spomladi
Pogled z Golice
Na vrhu - pozimi. Maja je na vrhu trava!
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.