Dogodek

Pohod na Golico

pred 6250 dnevi
Začetek: 03.06.2007 ob 07:00
Zaključek: 04.06.2007 ob 06:59

Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Gremo gor na Golico!

Andrej Kajfež – Skrbni kozorog 10.05.2007
Dosedanjih pohodov na eno najlepših gora v Karavankah – Golico se vas je veliko že udeležilo. Gremo na pohod! 3. junija 2007. Zbor: ob 9.00 na Jesenicah za občino. Vsi skavti in skavtinje: mladi in odrasli.
(Avtor: )
Legendo slovenske narodno-zabavne glasbe Slavka Avsenika je Golica s svojo lepoto tudi prevzela. Saj poznate tisto prvo udarno Avsenikovo polko in jeseniško hokejsko himno z naslovom Na Golici…

Pot na Golico ni zahtevna, potrebna pa je vsaj solidna telesna pripravljenost. Počasne hoje je za približno 2 h v eno smer. Hrano in pijačo naj ima vsak pohodnik v nahrbtniku. Sveto mašo bo v primeru lepega vremena na vrhu Golice daroval naš župnik g. Andrej Ojstrež.

V primeru slabega vremena pa naj za obisk nedeljske svete maše poskrbi vsak sam.

Na pobočju Golice na nadmorski višini 1582 m je tudi odlično oskrbovana planinska postojanka, kjer se bo možno okrepčati.

Vsak pohodnik naj ima obvezno s seboj naslednjo planinsko opremo:
-visoke pohodne čevlje z dobrim podplatom
-pohodne palice
-toplo vetrovko oziroma anorak
-dolge hlače

Posamezne skupine naj imajo s seboj torbico s prvo pomočjo.

Priporočamo pa tudi naslednjo opremo:
-kapo in rokavice
-čutaro ali plastenko s tekočino
-zaščitno kremo
-sončna očala
-daljnogled
-fotoaparat

Kljub temu, da je naša Slovenija članica EU svetujemo, da imate udeleženci pohoda s seboj veljavni osebni dokument, saj se bomo gibali v obmejnem pasu z Avstrijo (zadostuje osebna izkaznica).

S seboj je potrebno prinesti zvrhan koš dobre volje, skavtsko druženje, klici, petje in veselje pa naj zaznamujejo tudi ta dan.

Dodatne informacije dobite na telefonskih številkah: 031-780-031 (Janez Višnar), ali 041-582-194 (Andrej Kajfež), prijavite pa se lahko (potrdite udeležbo) po elektronski pošti: andrej.kajfez@volja.net.


Fotogalerija
3 slike

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.