Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Dvajset vreč smeti smo nabrali ... in se tudi izobraževali.

Miro Pivar - Plesoči gams 22.04.2007
Domžalski skavti smo se zbrali na letnem gledališču v Dobu. Prišlo nas trideset, od volčičev do voditeljev in odraslih skavtov.
ČEZ DVAJSET VREČ ČLOVEŠKIH GREHOV ČEZ DVAJSET VREČ ČLOVEŠKIH GREHOV (Avtor: PIVAR MIRO)
Precej za čistilno akcijo. Po pozdravu v krogu smo se podali v halo letnega gledališča. Gospod Matej Kovačič, eden vodilnih iz bližnje deponije odpadkov za Domžalsko občino, nam je obširno in poučno govoril o ločevanju odpadkov, o nevarnih snoveh, kako odlagati pločevinke, steklenice in plastenke. Ali ste vedeli, da jih je treba prej sprati ter jih nato vreči v zabojnike na ekoloških otokih? Ali ste vedeli, da je tetrapak narejen iz treh delov: papirja, plastike in aluminijaste folije? Do sedaj tetrapakov niso mogli reciklirati, sedaj pa jih že lahko. Pa jogurtovi lončki, kako z njimi? Odpreš, poješ, in PAZI! SPEREŠ, ter vržeš v zabojnik za plastiko. Po predavanju so naši starejši skavti priredili še poučno diaprojekcijo - o smeteh seveda.

Po predavanju smo si ogledali še deponijo komunalnih odpadkov na Dobu. Izvedeli smo, da bo deponija delovala le še pol leta, potem bo polna. Zato je ločevanje odpadkov še toliko bolj pomembno, saj se lahko predelajo.

Po ogledu smo se podali do Šumberka, hriba, ki se dviga na vzhodni strani Domžal. Razdelili smo se v skupine, vsak je dobil vrečo in rokavice in začeli smo čistiti. Po dveh urah smo nabrali preko dvajset vreč raznih odpadkov. S smetarji smo se zmenili, da jih pridejo iskat z kamionom ter jih odpeljejo na deponijo v Dobu.

Tako smo skavti spet malo pomagali naravi, da vsaj en dan svobodno zadiha, kajti trimčkarjev in sprehajalcev je precej in vem, da bo že jutri plastenk za vsaj pol vreče.
Fotogalerija
18 slik
ČEZ DVAJSET VREČ ČLOVEŠKIH GREHOV
RAZKUŽI IN OPERI ROKE
TUDI AUSPUH SE JE NAŠEL
TO SMO NABRALI PRVA SKUPINA
+15

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.