Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Duhovni vikend za odrasle skavtinje in skavte

Judita Kač, Preudarna volkulja 08.01.2006
"Da bi bili bolj blizu..." je bil naslov tretjega duhovnega vikenda za odrasle skavtinje in skavte v Kančevcih v Prekmurju. 46 odraslih skupaj s 17 otroki se nas je zbralo, da bi posvetili pozornost medsebojnim odnosom ter sporazumevanju s samim seboj, bližnjim in Bogom na ravni bratovščine, domače župnije, drugih župnij in skavtskemu misijonskemu poslanstvu.
Delo po skupinah Delo po skupinah (Avtor: Matjaž Maležič)
"Da bi bili bolj blizu", se nas je pretekli vikend v domu duhovnosti Benedikt v Kančevcih v Prekmurju zbralo 46 odraslih skavtinj in skavtov na tretjem duhovnem vikendu. Potem, ko smo se na prvem vikenu leta 2004 "vzeli k sebi" in razmišljali vsak o svojem osebnem skavtskem poslanstvu in v letu 2005 iskali poti za služenje, smo na letošnjem duhovnem vikendu posvetili pozornost medsebojnim odnosom ter sporazumevanju s samim seboj, bližnjim in Bogom na ravni bratovščine, domače župnije, drugih župnij in skavtskemu misijonskemu poslanstvu.

Kako lahko kot skavti gradimo Cerkev ter kakšne so poti in stranpoti, priložnosti in nevarnosti in sadovi našega prizadevanja za boljše odnose na vseh teh ravneh, smo iskali s pomočjo razmišljanj, pogovorov, iger, delavnic in orientacijskega pohoda v manjših skupinah. Za Božji navdih smo prosili v osebni in skupni molitvi, svetih mašah in večerni adoraciji. Duhovna poglabljanja je vodil generalni duhovni asistent odraslih skavtov br.Primož Kovač, v vodenju programa pa so sodelovali tudi Marinka in Aleš Čerin ter Tone Lesnik. Z nami je bilo tudi 17 otrok, ki so se družili po svoje.

Sproščeno vzdušje, prijateljska povezanost in čudoviti vtisi vseh udeležencev so v preverbi potrdili, da smo si bili na tem vikendu res blizu, s tem pa tudi bliže Bogu.
Fotogalerija
5 slik
Delo po skupinah
Moderiranje delavnice o gradnji zaupanja
Gradnja "hišk"
Orientacijski pohod
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.