Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Družno v novo leto 2012 (FOTO)

Ivan Hudobivnik - Skrbni medved 06.01.2012
Štepanjska in kranjska bratovščina odraslih skavtov sta skupaj stopili v novo leto. Še pred tem smo se skupaj pri sveti maši v Adergasu zahvalili za preteklo leto. Prvi dan v letu smo se podali še na izlet.
Zadnji pozdrav dnevu (Avtor: Matjaž Maležič)

Prepevanje na silvestrovo

Prepevanje med silvestrsko sveto mašo in po njej smo ob prigrizku nadaljevali v prostorih samostana. Za kitaro je poprijel še domači župnik Slavko.

Pokadili in zaplesali v novo leto

Nam se je mudilo naprej, kajti ob molitvi rožnega venca smo morali pokaditi še našo »skavtsko« hišo. Po večerji smo ob pogovoru in prepevanjem zaplesali v novo leto. Nekaj programa so nam pripravili tudi otroci. Seveda ni manjkala pesem Silvestrski poljub Alfija Nipiča in tudi tisti pravi.

Druženje smo po kratki noči  nadaljevali z nedeljsko sveto mašo. V pridigi nam je bilo dano spoznati, kaj je večje od Boga. To je naše srce, ker se v njem nahaja On.

Na Šenturško goro

Odpravili  smo se na Šenturško goro. Na poti na ta hrib smo si ogledali močan kraški izvir rečice Pšata in cerkev sv. Marije Magdalene na Pšati, kjer smo po naključju srečali mežnarja. Mi smo ga presenetili z božično pesmijo, on pa nas z "zakladom iz  tabernaklja".

Prepevali smo ob vsakem znamenju na poti, ob jaslicah postavljenih v naravnem okolju. Ob zvončku želja si je vsak pozvonil za svojo skrivno željo.

Na Šenturški Gori smo si ob cerkvi sv. Urha privoščili krajši okrepčilno pevski postanek. V soncu smo občudovali čudovito Stvarstvo. Že v mraku smo se vračali na naše izhodišče, pred tem smo bili dodatno nagrajeni še s čudovitim sončnim zahodom. Ne verjamete? Poglejte fotografije našega mojstra Matjaža.
Po kosilu, bolj večerji, smo se razšli z mislijo, da naslednje leto naše druženje ponovimo.

Vse dobro v novem letu

Ob prelomnih dogodkih, kot je novo leto, se ozremo nazaj in pogled usmerimo naprej. Viharno leto je za nami. Viharji so se pomirili in s svetlim in mirnim pogledom stopamo naprej. Vse to tudi vam želi štepanjska bratovščina.

Fotogalerija
36 slik
Silvestrska maša
Petje pri maši
Naš ansambel
Jaslice
+33

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.