Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Družinski duhovni seminar v Kančevcih

Nevenka Malavašič, Dosledna veverica 20.01.2008
Petdeset odraslih skavtov in skavtinj z družinami je, v sredini januarja, preživelo čudovite dneve petega duhovnega seminarja, v Kančevcih.
Odhoc na romanje Odhoc na romanje (Avtor: Matjaž Maležič)
Prišli smo iz vseh koncev Slovenije, iz bratovščin Ježica, Fužine, Mozirje, Kranj, Velenje, Štepanja vas, Postojna, Logatec, Celje, Maribor in Žiri pa tudi iz zamejstva, iz Trsta. Vsi v pričakovanju novih spoznanj, znanstev, zanimivega druženja.

Otroci so imeli program z delavnicami in igrami, med katerimi ni manjkal niti „lov za zakladom“. Odrasli pa smo se posvetili bolj resni temi. Skupaj z bratom patrom Primožem so se namreč pogovarjali o družini. Izpostavili smo njen pomen ter spregovorili o svojih izkušnjah starševstva, vzgoje, družinske molitve in nenazadnje tudi o vlogi skavtstva pri tem. Le-to je s svojimi, zakoni in skavtsko obljubo, po ugotovitvah vseh udeležencev, odlično pomagalo v življenju družine. Ta namreč v vrh svojih vrednot postavlja zaupanje, zvestobo, bratstvo, plemenitost, spoštovanje do narave, urejenost, pogum, varnost in čistost ter s tem pripomore k boljšim medosebnim odnosom.

Oblikovali smo "družine" (pomešali smo se skavtinje in skavti iz različnih bratovščin in naredili družine), v katerih se odvija pravo družinsko življenje. Včeraj smo šli tako na družinsko romanje do znamenite cerkvice Sv. Nikolaja in tam darovali sveto mašo. Pozno popoldne, že v trdi temi smo se vrnili na svoje domove in pozno v noč prepevali. Po družinah.
Fotogalerija
5 slik
Odhoc na romanje
MAša
Bakova
Petje
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.