Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Barvitost 'veselja nas druži' odkrita

1
Ivan Hudobivnik - Skrbni medved 15.05.2011
Malce skrivnostno sem vabil na dobrodelno kulturno prireditev Veselje nas druži. Uspela prireditev je za nami in zdi se mi prav, da nekoliko odvijem tančico skrivnosti.
Veselje nas druži Veselje nas druži (Avtor: Karmen Kristan)

Na prireditvi je prevladovala oranžna barva zaradi skavtskih krojev, ki so se razvrstili na odru in so večinoma zapolnili Kulturni dom Hrušica. K rumeni podobi pa je pripomogla notranjost dvorane in pravljično sonce.

Pravljično sonce
Navidezno nas je spremljalo od jutra do večera. Na njegovi poti so žarki potovali do krajev iz katerih so prihajale posamezne nastopajoče bratovščine: Štepanja vas, Fužine, Ježica, Domžale, Brezovica in Grosuplje. Pri tem potovanju je bilo žarkom, tudi gledalcem v dvorani, dano spoznati najsvetlejšo lučko v temi, solzo v očeh, na koncu srečno Pepelko, nekaj poezije v verzih. Nasmejali smo se Skavt Petru, ki je govoril zgolj resnico, pa tudi treningu domžalskega osla. Prepevali smo havajsko narodno, ter jo v pesmi mahnili pod gore med rododendrone. Nazorno v pesmi in prikazu smo spremljali rodovnik vina, videli in slišali pa smo tudi kako je Krjavlju uspelo opraviti s hudičem. Pod to goro zeleno smo občudovali lepote naše prelepe domovine.

Žarek dobrote
Tudi tale malce obotavljajoč sedmi sončni žarek je opravil svoje poslanstvo. Z njegovo pomočjo in darovi udeležencev smo pomagali pomoči potrebni družini. Ta družina se je na prireditvi tudi predstavila.

Resnično bil je to prav poseben dan,
dan z ljubeznijo zaznamovan.
Dan, ki ga ne bomo pozabili.
Dan, ki smo ga skrili tja na svojo srčno stran.
Pravzaprav je bil to majski večer, malce drugačen od ostalih.
Naj o tem spregovorijo še fotografije v naslednjih galerijah. 

galerija I. Hudobivnika  in  galerija M. Matjaža

Fotogalerija
34 slik
Veselje nas druži
Zastavi
Marinka je skrbela za video projekcijo
Začeli smo s skavtsko himno
+31

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.