Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

A si hladen ali vroč?

Katja Anžič, načelnica ZBOKSS 26.05.2008
Predstavitev odraslega skavtstva staršem skavtov stega Škocjan – Turjak 1. Na pripravljalnem vikendu osebja za Jamboree na Turjaku je padla beseda – skavti stega Škocjan – Turjak 1 bi svojim staršem želeli predstaviti izkušnjo odraslega skavtstva - in hitro smo bili dogovorjeni, da jih obiščemo.

Minuli vikend so pripravili zaključek skavtskega leta, dvodnevni izhod in obljube. Medse so povabili še Robija Friškovca, ki je med mašno daritvijo na svoj prodoren, jasen in odkrit način pošteno razmigal mišljenje in telesa vseh navzočih. Bila je to tista prava skavtska sveta maša, ko ti ob pogledu na mladino v oranžnih krojih, zelenje gozda, trav in šotorov v taboru, ploskanje ob prepevanju skavtskih pesmi, zaigra srce. In zakaj ne bi vsega tega sprejeli kot del svojega življenja tudi odrasli?

Robi je v pridigi potrkal na naša srca in pokazal na pravi odnos s Šefom: Bodi hladen ali vroč, ne pa mlačen! Ne bodimo kristjani samo na pol. Za to, da smo boljši, se je enostavno potrebno – brcniti v r..! Ena izmed poti, ki nas vodi k Njemu, je tudi skavtska pot.

Starši in starejši skavti stega Škocjan – Turjak 1! Naslednje skavtsko leto bo pri vas zrasla nova bratovščina odraslih katoliških skavtinj in skavtov, kajne? Dobrodošli v veliki skavtski družini, katere del so to nedeljo postali tudi vaši otroci!

Na jasi sredi gozda nam je bilo vsem lepo.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.