Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

+ 5 EUR = plus pet evrov…

Ester Srdarev 22.06.2007
… takšen je naslov akcije, ki jo je začel Robi Friškovec. Verjetno Robija ni potrebno posebej predstavljati, sploh pa sedaj ne, ko je prepričljivo zmagal na PIRAMIDI.
(Avtor: Alexander Rist)
Kot veste, je on zaporniški duhovnik, krasen človek, poln idej in novih zamisli, novih projektov, z dušo in srcem predan zaporom, zapornikom in drugačnim in vsem skupinam, ki sodijo pod to besedo - in skavt – jasno.

In Robi ne bi bil Robi, če ne bi spet začel z novim projektom, ki ga je poimenoval + 5 EUR, s projektom, ki je vreden zanimanja in podpore. Tudi skavtske.

Za kaj gre? Gre za to, da bi se nekje v Ljubljani ali na obrobju Ljubljane zgradila ali usposobila za bivanje hiša ECCE HOMO (= GLEJTE, ČLOVEK).

Ta hiša bi sprejemala zapornike po prestani kazni, torej bivše zapornike, ki se vračajo v novo, normalno življenje. V hiši bi ostajali največ od 3 do 6 mesecev. Tu bi dobili prvo zatočišče in namestitev, pomoč strokovnega osebja pri ponovnem vključevanju v vsakdanjost, pri vračanju v tirnice novega življenja, pomoč pri iskanju stanovanja in zaposlitve, pomoč pri pisanju prošenj in odhajanju na pogovore za dom in delo.

Bomo podprli Robija? Znamo prisluhniti tudi takšnemu klicu na pomoč? Znamo tudi pri takem projektu pokazati strpnost, solidarnost, neobsojanje, pomoč v stiski? Znamo, saj smo skavti. Skavti imamo radi izzive. Nov izziv torej trka na našo vest in na naše srce!

v ta namen je že odprt račun pri RAIFFEISEN BANK, TRR štev.
24203-9010040528 za Hiša Ecce homo, naslov: Zaporniški vikariat, Smrekarjeva 7a, 1000 Ljubljana.

Z veseljem čakamo vaše odzive in komentarje. Robi in njegovi prijatelji tudi.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.