Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Vse najboljše za 22. let!

Barbara Pavlakovič, Načelnica ZSKSS 01.04.2012
Drage skavtinje in skavti, ponovno je prišel tisti veliki dan, ko vsi skupaj praznujemo. Praznujemo že 22 let obstoja našega Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki je luč sveta uzrlo davnega 31. marca 1990.
Barbara Pavlakovič (Avtor: arhiv)

Nekje je zapisano, da se 22. leto poroke slavi bronasto obletnico. Kar pomeni, da smo tudi slovenski skavti letos obarvani bronasto. Na naši poti smo osvojili prvo medaljo in zasijali.  Pokazali smo, da imamo radi naravo in vedno skrbimo zanjo. Tako smo v preteklem letu ne samo sodelovali na čistilnih akcijah, ampak skozi celo leto pazili, da je okolje ostalo čisto ali pa še lepše. Pokazali smo tudi, da nam je mar za vse ljudi, saj vedno priskočimo na pomoč in vsak dan opravimo dobro delo. S piškotki smo zbirali denar za druge otroke, pomagali smo pastirjem na oddaljeni planini in razveselili še množico bližnjih z drobnimi dobrimi deli. Pokazali smo, da živimo pravo in pristno skavtstvo, ki ga vodijo krščanske vrednote. Znamo preživeti v divjini in v mestu, saj se urimo v tehničnih veščinah in orientaciji. Smo skupnost, ki gradi medsebojne odnose, in smo posamezniki, ki aktivno sodelujejo na različnih področjih današnje družbe. Ob vsem tem si res zaslužimo bronasto medaljo.

Res je, 22 let je že kar dosti in marsikdo od vas je celo mlajši od našega Združenja. Zato vsem vam želim, da vas naše praznovanje napolni s tistim žarom, ki so ga v sebi imeli ustanovitelji ZSKSS. Naj ogenj skavtstva gori še mnogo let.

Vse najboljše!

Barbara Pavlakovič

Načelnica ZSKSS 

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ali uredništva portala SkavtNET.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.