Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Mednarodna konferenca ob zaključku Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami

Klara Vidmar 06.11.2012
V ponedeljek, 5. novembra 2012 je na Brdu pri Kranju potekal zaključni dogodek ob Evropskem letu aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami. Na konferencu smo bili s strani organizatorja, Inštitut Antona Trstenjaka, povabljeni tudi skavti.
Konferenca na Brdu (Avtor: Klara Vidmar)

Na konferenci so spregovorili Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije, Andrej Vizjak, minister za delo, družino in socialne zadeve, Tomaž Gantar, minister za zdravje, Mojca Škrinjar, državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Marjan Sedmak, predsednik AGE Platform Europe, in Nataša Goršek Mencin, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

V plenarnem delu konference so sodelovali Vladimir Špidla, ki je spregovoril o spremembah na področju staranja in njenih posledicah, Teresa Almeida Pionto je govorila o smiselnosti medgeneracisjkih projektov in programov ter Asghar Zaidi, ki je predsatvil indeks aktivnega staranja.

V nadaljevanju je sledila okrogla miza, kjer so bili predstavljeni rezultati raziskave o potrebah, zmožnostih in stališčih prebivalcev Slovenije starih 50 let in več.

V drugem delu konference so bile predstavljene dejavnosti, ki so na temo staranja in medgeneracijske solidarnosti v Sloveniji potekale v zadnjem letu in projekt načrtovanja strategije staranja v Osrednji Evropi.

V času konference so v predpostoru konfernečne dvorane šole in nevladne organizacije predstavljale svoje medgeneracijske projekte. Tam smo svoje aktivnosti predstavili tudi skavti.

Ob zaključku Evropskega leta aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami pa v Evropi že potekajo priprave na Evropsko leto državljanstva, kateremu bo posvečeno leto 2013.

Fotogalerija
3 slike
Konferenca na Brdu
Konferenca na Brdu
Konferenca na Brdu

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.