Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

“Ne vem zakaj” grafit

Aleš Čerin 20.11.2007
Grafit na stavbi nasproti ljubljanske Opere me je zadnjič, ko sem ga zagledal, prav zabolel. Skoraj fizično. Nekdo je s svojo trpko trditvijo postavil vsem nam odlično vprašanje. O smislu bivanja? O smislu ljubezni? O smislu…?
Ne vem zakaj grafit Ne vem zakaj grafit (Avtor: Aleš Čerin)
Pravzaprav ne vem kaj je avtor mislil, prav gotovo pa nas je dobro sprovociral, kajne? Koliko pa se resnično sprašujemo o svojem poslanstvu. O našem “zakaj” na tem svetu.

Skavti smo poiskali odgovor pri svojem ustanovitelju Robertu Baden-Powellu, ki nam v svojem poslovilnem sporočilu naroča, da “zapustimo ta svet za spoznanje boljši kot smo ga prejeli”. To je naše skupno poslanstvo in poslanstvo vsakega posameznika.

Ne domišljamo si, da bomo spremenili cel svet, lahko pa vsak v svojem okolju opravi del “posla”. In najprej na sebi.

Po celem svetu nas je okoli 40 milijonov in če pomislimo še, koliko nas je šlo skozi skavtsko vzgojno pot v 100 letih (letos praznujemo 100-letnico skavtstva), stvar ni več zanemarljiva.

Menim, da bi se moral vsak vprašati ali pozna zase odgovor na tale večni “zakaj”. Če ne, je sedaj ravno pravi čas da začne iskati odgovor. Pomemben odgovor, ki daje moč in energijo za vse drugo.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.