Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Koga pa ti pričakuješ?

Viljem Kaučič, GDA 23.11.2005
»Kdo pa bo prišel? …. A on! Pol se pa splača priti!« »Kdo vse gre zraven? O, če gre ona, potem pa grem tudi jaz.« »Koga pa ti pričakuješ, ko vsak dan prižgeš svečko na adventnem venčku?«
Naj gori... Naj gori... (Avtor: )
Koga pričakujem? Koga se razveselim, ko pride? Zaradi koga se splača kam iti, kaj narediti? Kdo mi pomeni toliko, da sem si pripravljen zanj vzeti nekaj časa, ki mi ga vedno primanjkuje? Čas je dragoceno bogastvo. In samo od mene je odvisno, komu in zakaj sem ga pripravljen podariti.
Tudi advent, čas v začetku cerkvenega leta, nas želi spodbuditi v misli na Njegov prihod. Še pred tem pa si je potrebno odgovoriti na vprašanje kdo sploh je ON? Kaj mi pomeni? Od tega je namreč vse odvisno. Tudi to, koliko časa sem si pripravljen Zanj vzeti.

Beseda »adventus« pomeni prihod in adventni čas označuje pričakovanje Gospodovega rojstva, njegovega prvega prihoda, ki je bil spočet od Svetega Duha, rojen iz device Marije… in drugega prihoda, ko bo Gospod prišel ob koncu sveta. V tem adventnem času pa želi, da slišimo njegovo trkanje na vrata našega srca in si vzamemo čas tudi Zanj. Če nam Njegova prisotnost kaj pomeni, nam to ne bo težko.

Kdaj? Kako?
1. Naredimo si lep adventni venček s štirimi svečkami in ga imejmo nekje na vidnem mestu, da se bomo večkrat spomnili na Njegov prihod.
2. Ob nedeljah in morda tudi kdaj med tednom pojdimo k sv. maši.
3. Zvečer ali kadarkoli imamo čas, prižgimo svečko na adventnem venčku in ob njem molimo in se v molitvi spomnimo vseh sester in bratov v skavtstvu, ki so prav tako zbrani ob adventnem venčku.
4. Počasi se pripravimo in zberemo pogum za dobro spoved.
5. »Skavt naredi vsak dan vsaj eno dobro delo« še posebej v adventu se trudimo izvrševati ta skavtski zakon in si vsak večer napišimo na listič katero dobro delo smo naredili tistega dne.

Benedictus, qui venit in nomine Domini! Blagoslovljen, ki prihaja v imenu Gospodovem!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.