Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Otvoritvena slovesnost zaključena!

Matej Balantič 06.05.2007
Pa smo jo dočakali. Slovesno otvoritev Evropske skavtske konference. Začela se je ob pol osmih zvečer na Tartinijevem trgu v Piranu. Privabila je okoli 500 udeležencev ESK in še mnogo skavtinj in skavtov ter tabornikov iz Slovenije in drugih obiskovalcev.
Uspešna otvoritvena slovesnost ESK Uspešna otvoritvena slovesnost ESK (Avtor: Gašper Furman /FGF)
Otvorila sta jo skavtinja Maja Bertoncelj in tabornik Tomaž Hudomalj, ki sta zbrane nagovorila in pozdravila. Skozi celotno prireditev pa so nas pospremili Urša, Taja in Tomaž. Kot se spodobi za tako prireditev, smo poslušali slovensko himno, ki jo je na violino zaigrala volkuljica Eva.

Zbrane so nagovorili župan Pirana, Tomaž Gantar, predstavnik evropske komisije, Karel Bartak, evropski poslanec Lojze Peterle, premier Janez Janša, predsednica WAGGGS-a Diane Dixon in predsednica WOSM-a Lidija Pozaić Frketić.

Med prireditvijo so nas zabavali in nam pokazali svoje sposobnosti člani akrobatske skupine Flip in bruhalci ognja. Kot pa se za tabornike in skavte spodobi, smo prižgali tudi simbolični taborni ogenj.

Seveda pa vsaki uspešno izpeljani stvari sledi tudi praznovanje. Za zabavo in super vzdušje je poskrbel Vlado Kreslin z Malimi bogovi.
Fotogalerija
52 slik
Uspešna otvoritvena slovesnost ESK
Uspešna otvoritvena slovesnost ESK
Uspešna otvoritvena slovesnost ESK
Uspešna otvoritvena slovesnost ESK
+49

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.