Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Nepozabna zimska pravljica

Mateja, Nm1 30.12.2008
Trdinov vrh s 1178 m je najvišja vzpetina na Gorjancih ter v jugovzhodni Sloveniji. Je ena izmed najbolj znanih spornih točk na slovensko-hrvaški meji. Prav na ta vrh se je letošnjega 25. decembra povzpelo 25 skavtov z namenom ponesti plamen LMB 8. zapored v cerkvico in vojakom, ki praznične dneve preživljajo v tamkajšnji vojašnici.
(Avtor: )
Letošnjo odpravo smo sestavljali predstavniki stegov Novo mesto 1, Šentjernej 1, Črnomelj 1, Ljubljana 3, Ljubljana 4. Razmere so bile zimske: naletavanje snega, veter, temperature pod lediščem, na drevju ivje, 40 cm snega …, vendar pohodniki niso porabili več kot dobri 2 uri, da so prišli od smučišča Gabrje do vrha – vključno s postankom pri koči pri Gospodični, kjer so oskrbniku pustili svečo s prižganim plamenom LMB.

Na vrhu nas je pričakal pogled na novomeška skavta, kako nad žerjavico vrtita 3 piščance. Seveda smo jih z veseljem pojedli, vmes so se najpogumnejši zgoraj brez vrgli v sneg in naredili »angelčke«, čakali pa so nas tudi že vojaki. Po kratkem pogovoru z njimi in po tem, ko smo jim podarili Luč miru iz Betlehema, smo se po poledeneli cesti odpravili nazaj v dolino.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.