Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

NAPLAVILO JE SUHE RIB'CE

Zanesljiva žabica, tajnica SKVO 03.03.2008
Na koledarju smo ravno obrnili na mesec marec. Ura je kazala 36 minut novega dne. Bodite pozorni, ker gre za pomembno stvar! 1. marca 2008, ob 00:36 je steg Ribnica 1 dobil svoje ime: SUHE RIB'CE! A kako je naplavilo prav Suhe rib'ce? No, bilo je takole ...
00:36, ko se je rodilo ime stega: SUHE RIB'CE 00:36, ko se je rodilo ime stega: SUHE RIB'CE (Avtor: SKVO Suhe rib'ce)
Polovica skavtskega leta je za nami in voditelji ribniškega stega smo se odločili, da se namesto v skavtsko sobo na redno mesečno SKVO srečanje raje odpravimo v naše gozdove in skupaj preživimo kakšno urico več. Tako je padla ideja o SKVO večeru, ki se je spremenil v SKVO noč.

Na večer zadnjega februarja nas je močan veter napihal pred lovsko kočo pri Belih stenah. Tam nas je že pričakal naš stegovodja z večerjo, ki smo jo dobesedno zmetali vase. Ko smo bili toliko obloženi, da nam tudi veter ni bil več kos, smo dvignili zastavi in zapeli himni ter s tem tudi uradno začeli SKVO noč.

Sledil je dolgo v noč trajajoč sestanek, ki pa je bil za naš steg zgodovinski prav zaradi naslovnih besed. Pod 4. točko dnevnega reda je pisalo: "ime stega". Nekaj napetosti pred glasovanjem, nato pa aplavz za izglasovano ime! Od tega trenutka dalje smo namreč steg Suhe rib'ce! Zapomnite si to ime!

Kako se je nadaljevala noč, sedaj niti ni več tako pomembno. Ob pol treh (ponoči!), ko smo že vsi na pol spali je stegovodja končno dal znak za spanje. Ne boste verjeli, ampak ni minilo niti pet ur, ko smo že sedeli za mizo, poskušali različne namaze in vmes razmišljali o naši in skavtski/stegovski prihodnosti. Še zadnji pozdrav gozdovom in njihovim prebivalcem ter hiter povratek v dolino na že čakajoče obveznosti.

Bodite pozorni na Suhe rib'ce, ker jih lahko naplavi kamorkoli!
Fotogalerija
9 slik
00:36, ko se je rodilo ime stega: SUHE RIB'CE
Večerjo smo dobesedno metali vase ...
... tudi, ko je zmanjkalo svetlobe
Začetek, kot se šika: dvig zastav in petje obeh himen
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.