Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Luč je posvetila v zvezdnato nebo

prepovz 27.12.2008
Da, na Ljubelju je bil torkov večer jasen in mrzel, na nebu je bilo na milijone zvezd, malih in velikih, vendar so vse svetile zelo pomenljivo: osvetljevale so snežno jaso na sončni strani Karavank, da smo lahko skozi tunel ponesli Luč miru iz Betlehema avstrijskim skavtom.
(Avtor: )
Letos je bila tretja podelitev Luči med sosedi, Bog daj, da bi bila še četrta in peta, dvajseta in stota… Prišlo je 24 avstrijskih skavtov iz Celovca, Vorarlberga in Ebenthala, nas pa šest (6!) iz treh bratovščin. Parkirali smo na naši strani in šli skozi tunel peš. Z nami je bila Luč, pravzaprav dve, ena za rezervo. Mislili smo, da se bomo srečali nekje na sredini, tam kjer sta obe od človeka začrtani mejni tabli, pa jih nismo srečali, kajti čakali so nas na svoji strani. V temi, brez luči, v večernem mrazu, ki je lezel v noge in roke.

Pozdravili smo se, spoznali in naredili krog. Njihov duhovnik je prebral odlomek iz Evangelija, priložnostno molitev za sprejem luči. Blagoslovil je Luč in vse nas. Tudi mi smo jih pozdravili in jim prebrali našo poslanico, prevedeno v nemški jezik : ETWAS FEHLT…. Poslušali so silno pozorno in nas prosili, da jim damo ta tekst, saj jih je zelo nagovoril. Ob naši Luči je duhovnik prižgal vse lanterne in vrvico prijateljstva, ki bo trajno gorela.

Okrog vročega čaja na tleh sredi kroga in odličnih piškotkov smo ostali v prijaznem in zanimivem pogovoru še dolgo v večer. Povedali so nam, da jim to srečanje veliko pomeni in da bi se radi družili z nami tudi spomladi na Golici, poleti v Benetkah in na Snežniku, decembra pri izmenjavi Luči v Italiji ...

Velik krog skavtskih prijateljev se širi, ja tudi AA raste, kajti tam na oni strani tunela so družno čakali mladi in odrasli, ki so nam šestim dali misliti! ...

Slovo je bilo slovo prijateljev, ki smo skupaj zmolili Očenaš v obeh jezikih, si voščili lep Božič in vse prihodnje dni, obljubili, da se kmalu spet srečamo, pomahali v slovo, zaželeli SREČNO POT! in GUT PFAD! in odšli vsak na svojo stran …… z Lučjo v srcu.
Ta Luč je nas kar dobro ogrela, zato smo si marsikaj zaupali. Je dala pogum tudi sankačem na stari Ljubeljski cesti?

Začela se je že nočna izmena, vabila nas je pot med ljudi v doline.
Da, samo prižgana Luč razsvetljuje človeško temo!

Delegacija treh BOKSSov

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.