Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

LMB NA GOLOVCU

Darko - Srčni krt 27.12.2008
Geslo letošnje LMB je NEKAJ TI MANJKA. Velikokrat nam namnjka tistih pristnih medčloveških odnosov, katere mi odrasli skavti bratovščine Celjskih zverinic črpamo prav pri naših prijateljih s CVD Golovca.
LMB na Golovcu LMB na Golovcu (Avtor: Darko - Srčni krt)
In prav oni nas zelo pogrešajo ter si želijo srečanj z nami. Prav zato vsako leto prinesemo na njihovo drugo domovanje na CVD Golovec, ki je žal za nekatere tudi edino, lučko miru iz Betlehema. Ta lučka ni samo luč miru, ampak je tudi luč upanja in prijateljstva. Če nas na hitro vprašate kolikokrat smo že prinesli to lučko na Golovec, ne moremo izstreliti odgovora kar tako kot iz topa; vrejetno bi morali pred tem še malce šteti. Je pa res, da je to že tradicija in da je iz leta v leto bolj veselo. K letošnji lučki so se nam pridružili tudi odrasli skavti iz bratovščine Danijelovih sov.

Zaradi tega je bil na ponedeljek 22. decembra na nogah ves CVD Golovec. Za dodatno mrzlično pričakovanje so poskrbeli tisti skavti z Golovca, ki so se pred dvema dnevoma udeležili izmenjave LMB ALPE-ADRIA na Reki. Ko smo na večer prispeli, so nas že vsi željno čakali v avli. Pozdravili so nas z nasmehom in radostjo v očeh. Prinesli smo jim lučko za vsako enoto posebej in še posebej za direktorico ga. Brigito Šoster, katero so ji pa predali kar varovanci sami. Skupaj smo ugotavljali pomen gesla letošnje lučke in družno ugotovili, da nam manjka prav lepih pristnih medčloveških odnosov in prijateljstva. Družno smo zapeli Poglej to lučko, Vsakdo mora imet prijatelja in ostale skavtske pesmi. Tudi brez Mi se imamo radi ni šlo.

Naši skavti z Golovca so tudi na kratko opisali dogajanje in svoje občutke z Reke ter na koncu spontano kar sami povabili svojo direktorico na naslednjo izmenjavo LMB ALPE-ADRIA v Benetke.

Z božično pesmijo Sveta noč in dobrimi željami ob božičnem prazniku in bližajočem se novem letu smo se tudi poslovili.

Srečno naši Dragi Prijatelji s CVD Golovca!
Fotogalerija
20 slik
LMB na Golovcu
Vsakdo mora imeti prijatelja...
Pridružila se nam je tudi direktorica CVD Golovec.
Naj skavtski duh....
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.