Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Kako gledati v svet skozi očala ljubezni?

Ester 16.08.2007
To smo se naučili na taboru, piše Darko in nadaljuje, da je bil tabor zadetek v polno, vendar prekratek. DARKO – BOKSS Celje

Draga Ester! Še vedno pod vtisom prečudovitega druženja v Čezklancu prejmi lep skavtski pozdrav. Bilo je zelo lepo, vendar prekratko, še posebej za nas Celjane, ki na žalost nismo mogli že prej priti.
Navdušilo me je predvsem to, da se znamo štirje narodi, ki smo si bili velikokrat v zgodovini bolj sovražniki kot pa sosedje, družiti, spoštovati, povezovati in poveseliti. Vesel sem, da še posebej skavti znamo preiti te zgodovinske bariere in zamere. Lahko trdim, da smo v tem skavtskem duhu korak pred politiko in nekaterimi drugimi; se pozna da Sveti duh deluje med nami.
Ideja za ta prvi (uradni) tabor Alpe Adria je bila zadetek v polno. Program in organizacija so bili izvedeni odlično, saj mislim, da je bilo za nastanitev več kot dovolj poskrbljeno, za skavtske razmere že kar hotelsko. Iz pripovedovanja udeležencev, ki so že prišli v Čezklanc v četrtek in petek, je bilo dogajanje že pred našim sobotnim prihodom pestro in zanimivo. O samem dogajanju v soboto nimamo kaj izgubljati besed, tržnica je bila zelo vabljiva in zanimiva, popoldansko pripovedovanje Richarda (upam, da sem prav napisal, saj je francoščina za mene španska vas) o svoji poti miru, pa pretresljiva in tudi zelo ganljiva. Svet potrebuje več takšnih popotnikov, potem bi pa ljudje začeli malce drugače razmišljati in gledati na svet skozi očala ljubezni.

Tudi druženje ob tabornem ognju je bilo nekaj lepega in posebnega. Poleg iger in ostalih dejavnosti me je še posebej navdušila folklorna skupina iz Rezije, katerih plesi so nekaj posebnega. Očitno so navdušili vse nas.
V nedeljo zgodaj zjutraj smo vas Celjani na žalost zapustili. Ker je bilo tako hitro, smo se na žalost poslovili od marsikaterega brez pozdrava. Žal tudi od tebe, sicer pa smo jih pustili, kar pri tvojem možeku.
Na koncu se naj zahvalim italijanskim skavtom za gostovanje in vsem tistim, ki ste v tem mednarodnem organizacijskem odboru sodelovali. Še posebej velja zahvala Polžu in pa še seveda tudi tebi, za ves trud in voljo, ter neumorno sprotno obveščanje. Še posebej Ti hvala za ves trud, ki si ga vložila v prevajanje v vseh štirih jezikih. Ti si od sedaj naprej Ester International. Zraven ti prilagam nekaj slikic iz Čezklanca.
Mir in dobro! Darko

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.