Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Puščamo skavtsko sled - 2. del: skavtski dom [video]

Ana Grahor, trop za praznovanje 25-letnice 01.04.2015
Skavti smo povsod doma. A lepo je, ko sredi narave lahko najdeš zavetišče v pravem skavtskem domu, se srečaš s prijatelji skavti in kjer lahko začutiš povezanost z naravo. Tole je zgodba o našem skavtskem domu v Kočevskem Rogu.
skavtski dom (Avtor: arhiv ZSKSS)

Morda ste slišali za skavtski dom, ki ga ima naše Združenje v Kočevskem Rogu, morda tudi ne. Hiša že nekaj časa stoji in jo nihče ne uporablja, potrebna pa je tudi obnove in vzdrževanja. Radi bi, da bi se na tem mestu rodil nekakšen okoljsko skavtski center, ki bi skavtstvo predstavljal širši javnosti in koristil našim članom. V prvi fazi se načrtuje obnova ostrešja in oblikovanje programskega dela, za kaj bomo imeli ta objekt namenjen in kakšen program se bo v njej odvijal. V ta namen bi oblikovali dva podtropa: programskega in tehničnega. Tisti, ki bi radi prispevali ideje in ponudili roko pri programskem ali tehničnem delu ste vabljeni na sestanek, ki bo v četrtek, 31.8. ob 18h na ZSKSS, Zrinjskega 9, Ljubljana...

Tako se je glasilo vabilo pobudnikov prenove skavtskega doma na prvi sestanek. Hišo v Kočevskem Rogu smo skavti v najem dobili že kmalu po ustanovitvi, a se je v prvih letih v njej dogajalo premalo aktivnosti, da bi hiša resnično živela. Leta 2006 pa smo se dokončno odločili, da se lotimo prenove dotrajane hiše.

Za vse, ki ste pri obnovi sodelovali, je tu priložnost za obuditev spomina na nekaj glavnih delovnih akcij, za ostale pa priložnost, da si pogledate, koliko pridnih rok in ur je bilo potrebnih, da smo v 4 letih otvorili prvi skavtski okoljski center.

 

OBNOVA STREHE - oktober 2006

BETONIRANJE PLOŠČ V 1. NADSTROPJU - oktober 2007

VELIKA DELOVNA AKCIJA - april 2008

VODA V HIŠI - maj 2009

NOVA POLKNA - junij 2009

DELOVNI TABOR - julij 2009

SLOVESNA OTVORITEV - 25. 6. 2010 

PRAZNOVANJE NAJBOLJ ZASLUŽNIH - november 2010 

 

Tudi med delovnimi akcijami je bilo kar nekaj dogajanja v hiši in v njeni okolici:

OBISK IO-ja - januar 2007

ZIMOVANJE IV Novo mesto 1 - februar 2009

DSV IV - marec 2009

 

In kako je sedaj, ko skavtski dom deluje?

Skavtski dom ponuja aktivnosti tako za skavte, kot za druge. Izvajajo se tabori za družine, delavnice za šole, zimovanja in tabori, taborne šole, duhovne vaje... Več si lahko pogledate v prispevku.

V lanskem letu smo pripravili tudi dan odprtih vrat.

Če pa še nikoli niste bili v naši skavtski hiši, je skrajni čas, da se odpravite na obisk! 

Skavtski dom vas vabi v vseh letnih časih!

 

Fotogalerija
22 slik
skavtski dom
skavtski dom
skavtski dom
skavtski dom
+19

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.