Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Začetek učenja in eksperimentiranja

Boris Fartek 12.03.2015
Skavti iz Gornje Radgone in Zagreba skupaj spoznavajo, se učijo in eksperimentirajo v projektu skavtske permakulture. Mednarodni projekt "Eksperiment skavtske permakulture" programa Erasmus pa ne ponuja samo znanje o sami tematiki, ampak tudi novo izkušnjo mednarodnega sodelovanja.
Začetek učenja in eksperimentiranja (Avtor: steg Gornja Radgona 1)

Skavti stega Gornja Radgona 1 in partnerji projekta skavti iz Zagreba (Izviđaćka družba Zagreb), v okviru EU programa Erasmus, od konec lanskega leta sodelujemo v skupnih aktivnostih na temo premakulture. V okviru aktivnosti želimo tematiko teoretično in praktično približati skavtom, predvsem pa poudariti pomen naravne in domače pridelane hrane.

Na prvem vikend srečanju, ki se je zgodil februarja v Sloveniji, v Gornji Radgoni, so udeleženci spoznavali osnove permakulture, si ogledali primer dobre prakse na terenu, kasneje pa v mešanih skupinah sodelovali pri pripravi konkretnih idej in predlogov za praktično delo v okviru teme projekta.

V prihodnje sledita še dve vikend srečanji - aprila v Zagrebu in maja ponovno v Sloveniji, ko bodo skavti konkretno na terenu realizirali svoje predloge skupin in tako izdelovali gredice, ograje, korita z zelišči in družabni prostor.

 

Fotogalerija
11 slik
Začetek učenja in eksperimentiranja
Začetek učenja in eksperimentiranja
Začetek učenja in eksperimentiranja
Začetek učenja in eksperimentiranja
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.