Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Viteško srce

Marija Demšar, Hitra vidra 28.04.2010
Vikend stega Škofja Loka 1
Sveta maša Sveta maša (Avtor: Eva Primožič)

Grajski glasnik Jernej je preko sto skavtinj in skavtov iz stega Škofja Loka 1 pozdravil na vikendu stega v dih jemajočem kraljestvu, v Prevorjah pri Celju:

»Posluh, ljudje dobrih del! Pozdravljeni v kraljestvu, kjer so podložniki vedno veseli in kjer vsi živijo v veselju in poštenosti. Razen seveda najnovejše prebivalke našega kraljestva, ki nam poganja strah v kosti. Zaradi nje vas je naš kralj tudi poklical na pomoč. Strašna zmajevka ustrahuje celo kraljestvo in kmalu se bodo od strahu pred njo še otroci nehali smejati.«

Pripravljeni, da na godovni dan sv. Jurija zlomimo in zatremo vse sledi zla v kraljestvu smo se s ponosom oprijeli skavtske metode, delo v majhnih skupinah. Na grajskem plesu smo se povezali v redove. Opremljeni z viteškimi pravili smo na orientaciji plemenitili skavtskega duha ter dokazali, da smo iz pravega testa. Preroške sreče bi želeli Redu ta zgodnjega krompirja, toda iznenada je prineslo Red lanskega snega, ki je postal adut kraljestva. Toda, ko je v mraku zašelestelo v zraku in smo videli, kako je zmajevka preletela dvore osnovne šole, smo vedeli, jo bomo le združenih moči zmogli pokončati. Ognjene kepe s frač in naoljene puščice iz lokov so po zgledu sv. Jurija s plemenitim namenom poletele v isto smer. Ob zadnjih izdihljajih zmajevke smo se rešeni zahvalili za Božje varstvo in prosili za moč premagovanja slabega.

Za slednje se prizadevajo mnogi volčiči, ki so obljubili pred veliko skavtsko družino in sorodniki. Izvidniki in popotnica so obljubili služenje, pomoč in izpolnjevanje skavtskih zakonov.

Naše barve smo z veseljem nadeli vedno pripravljenemu duhovnemu asistentu bratu Mihu Sekolovniku, ki je daroval sveto mašo. Na skavtsko pot smo tako sprejeli 21 volčičev in 11 starejših bratov in sester.

Starši in prijatelji so na orientaciji spoznali skavtske veščine. Skoraj tristo dobrih ljudi je imelo na delavnicah možnost medgeneracijskega povezovanja, ki smo ga nadaljevali s praznovanjem ob kosilu (hamburgerjih). Pripravili so ga Loški medvedi, odrasli skavti.

Grajski glasnik nam je ob odhodu iz rešenega kraljestva malce popihal na dušo, toda viteško srce je ostalo ponižno, pogumno in ljubeče do zadnjega. Naj tako ostane!

Fotogalerija
14 slik
Sveta maša
Grajski glasnik
Kralj in kraljica
Kateheza
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.