Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

V Kamniku ne počivamo - mislimo na jutri

Tadej - Športni gams 25.08.2009
Poletje počasi odhaja, čudoviti poletni tabori so za nami, za silo smo si vsi odpočili in počasi prihaja novo skavtsko leto! Vsi se ga že veselimo, saj nas čakajo zanimive in zabavne dogodivščine. In tako smo voditelji Mamutovega stega v nedeljo 23. in ponedeljek 24. avgusta postavljali trdne temelje in se povezali v pravi tim.
Uau Uau (Avtor: Tadej)
Leto, ki prihaja s seboj prinaša kar nekaj sprememb. Nekateri voditelji se poslavljajo od svojega aktivnega vodenja, prihaja nekaj svežih sil, voditelji se v vejah malo menjamo, dobivamo novo vodstvo in še marsikaj se je zgodilo v najstarejši veji – ki se je rahlo pomladila – veji SKVO. Prav zaradi vseh teh sprememb pa je bilo potrebno takšno druženje, kot smo ga imeli mi ob bližajočem se novem letu.

Zbrali smo se pred Frančiškani – ki še vedno ostajajo naše kraljestvo – v nedeljo pri Sveti maši. Po njej smo se odpravili v nove skavtske prostore, ki potrebujejo le še zadnje popravke in bodo dokončno uradno odprti. Ob prijetnem klepetu smo podoživeli poletne dni - kje vse smo bili, kaj vse smo doživeli in kaj vznemirljivega se je zgodilo. Lahko rečem, da smo bili voditelji letos vse od mrzle Islandije, Dublina, Pariza, pa tudi do bolj toplih krajev Zagreba, Pule in podobno. Prekolesarili ogromne razdalje, se udeležili premnogo različnih taborov, koncertov in prenekatero noč gledali zvezde – takšne in drugačne. Potem pa smo se vrgli v bolj konstruktivne debate. Kaj želimo letos početi, kateri zanimivi projekti nas čakajo, kakšne spremembe se dogajajo. Pa o tem več preko skavtskega leta.
Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, predvsem, če je ta vreča skavt, smo se prestavili v Godič, k Mihu Klobčarju in tam kramljali ob čevapčičih,… in sladoledu. Ker pa ima dan 24 ur, nam ga je še nekaj ostalo. Kot popotniki smo se še drugič prestavili - v domačijo Zabret. Večer smo si popestrili z ogledom slik s poletnih taborov in se vsi na lastne oči prepričali, da so vse veje čez poletje resnično uživale… (je vsaka veja čez poletje resnično uživala…) Za zaključek pa še komedija in Naseljenci otoka Catana.
Ker pa prihajamo iz edinega kraja v Sloveniji, po katerem se imenujejo hribi, nikakor nismo stali križem rok. Zato smo se, podprti z boljšimi polovicami in nekaj klanovci, odpravili v čudovit Repov kot in na Staničev vrh… pa naj o tem govorijo slike.

Vsi skupaj že komaj čakamo, da se leto zopet začne. Vse, kdaj, kako, zakaj, čemu in odgovore na podobna vprašanja pa izveste v kratkem. Še prej se vsi vidimo na povorki narodnih noš po Kamniku. Že sedaj pa kličemo vsem kamniškim skavtom in skavtinjam: Dober lov! Bodite pripravljeni! …. Mi smo že…
Fotogalerija
8 slik
Uau
Skavtsko načrtovanje - JEMO
Mmm, čevapčiči so vedno odličini
Na začetku poti
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.