Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Uspešen začetek novega skavtskega leta za steg Škofja Loka 1

Eva Primožič 01.10.2006
V soboto, 30.9.2006, so na hribčku, na Sv. Volbenku potekali prehodi stega Škofja Loka 1. Dan je bil usoden za marsikaterega skavta. Kar nekaj časa prej so okrog že krožile novičke, da imamo ta dan prehode. Čas je bil torej znan, kraj pa tudi.
Slike so dokaz, kako super smo se imeli.. Slike so dokaz, kako super smo se imeli.. (Avtor: Eva Primožič)
Zbrali smo se ob 15.00 na Logu in se peš odpravili na hribček, k Sv. Volbenku..Lepo vreme je bil razlog, da smo imeli mašo kar zunaj, pred cerkvijo..Pripravili smo si klopi iz tamkajšnjih desk in mrzlično iskali kitaro, ki je na našo veliko žalost ni bilo. Prvo pesem so odpeli naši ubrani:) glasovi, nato pa se je kar naenkrat pojavila kitara (beri: jo je nekdo prinesel..:)
Maša je minila hitro, zahvaljujoč našemu super duhovnemu asistentu + vsaki veji posebej, ki je pomagala pri pripravah..

Sledili so zbori po vejah, kjer so se odhodni skavti poslovili od ostalih in se prepustili preizkušnjam starejših soskavtov..Tudi sama sem prestala preizkušnjo, kjer sem morala zaupati prijateljevem glasu in hoditi z zavezanimi očmi po njegovih navodilih..Uspešno sem prestala pot z ovirami in se znašla v krogu našega novega NOPP-ja..Nasploh smo, sodeč po nasmehu na obrazih, vsi uspešno prestali preizkušnje..Jeziki so nam tekli kot namazani, torej so se prehodi nadaljevali z druženjem, piškoti in pijačo..Naj samo omenim, da je naši vrli stegovodja čisto zares 100% pravi Gorenc..Dokaz je že, da nam je kupil 5 literski sok za samo 250 sit..Kot da smo bencinarji, da pijemo samo še ledeni čaj z okusom bencina..:)

Skavtinje, ki smo bile letos v Stični, na skavtski delavnici, smo še naučile ostale skavte nekaj bansov, nato pa smo se počasi vsi pospravili vsak v svoj konec..

No, mi smo nadaljevali pri našem najljubšem sosedu, na vroči čokoladi, s stegovodjem..:)

Da vidite kako smo se imeli super, pa dodajam še nekaj slik..
Fotogalerija
5 slik
Slike so dokaz, kako super smo se imeli..
Slike so dokaz, kako super smo se imeli..
Slike so dokaz, kako super smo se imeli..
Slike so dokaz, kako super smo se imeli..
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.