Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

Taborna šola Življenja v naravi - zgodila se je prvič:)

Svod ŽVN 28.08.2007
Že dolgo časa je med nekaterimi voditelji v našem združenju tlela želja po usposabljanju, na katerem bi se skavt lahko naučil in obnovil vse veščine, ki jih skavti potrebujemo za življenje v naravi. In stvar je prišla tako daleč, da so ideje postale realnost. Od 7.8. do 12.8. se je omenjeno usposabljanje zgodilo v neposredni okolici Skavtskega doma v Kočevskem rogu.
Taborna šola življenja v naravi Taborna šola življenja v naravi (Avtor: Nastan, Puškarič)
V eni prejšnjih novic ste lahko prebrali vtise enega izmed udeležencev šole življenja v naravi, sedaj pa vam predstavljamo še voditeljski vidik.

Usposabljanje je nastalo iz potreb v našem združenju; namreč, v zadnjem času opažamo precejšnje pomankanje tehničnega skavtskega znanja med člani našega združenja, zato smo želili narediti šolo, v kateri bi se bilo moč naučiti "vse" praktično znanje na enem mestu, ki je trenutno aktualno v našem skavtskem življenju.
Na taborno šolo smo sprejeli tako klanovce kot voditelje. Udeleženci so vse poslušano in preizkušeno znanje morali tudi praktično uporabljati ves teden.

Nabor tem je obsegal: kurjenje ognja, kuhanje v naravi, botaniko, dendrologijo (drevesne vrste), bivakiranje, vezave, vozle, zgradbarstvo, orientacijo, prvo pomoč, varnost pri delu v gozdu in stezosledstvo.

Udeležence je v soboto popoldan čakal pisni preizkus znanja, potem pa še odhod na potep, kjer so osvojeno znanje preizkusili sami v oddaljenih gozdovih. V nedeljo zjutraj po prihodu iz potepa pa še praktično preverjanje znanja z inštruktorji. Meja, da si lahko opravil tečaj je bila 75%. Z veseljem vam sporočamo, da so vsi uspešno zaključili usposabljanje :)

Voditelji Taborne šole življenja v naravi (ŽVN) želimo, da letošnji udeleženci svoje pridobljeno znanje delijo naprej, ter s tem skupaj zagotovimo dobro tehnično podkovanost vseh skavtov v Sloveniji.

Za naslednje leto imamo v planu ponovitev 1. stopnje usposabljanja za življenje v naravi in pa 2. nadaljevalno stopnjo.

O sami šoli si lahko preberete članek tudi v novi številki revije Ognjišče.

Če vas spodnje slike ne prepričajo da je bilo res super, potem ne vem kaj vas prepriča:)
Fotogalerija
46 slik
Taborna šola življenja v naravi
Taborna šola življenja v naravi
Taborna šola življenja v naravi
Taborna šola življenja v naravi
+43

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.