Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

TZV 2 - Zmajevi bojevniki

Jana Poredoš, Dihjemajoča srna, Ljubljana 4 13.11.2017
Na drugem terminu tečaja za vodnike smo se ob zgodbi pande Po učili veščin spopadanja s težavami. Ker tisti pravi boj, ki ga želimo izbojevati, ni odvisen od fizičnih sposobnosti (ki jih pandi ne manjka), pač pa od vztajnosti in želje po uspehu. Naš moto: "Včeraj je preteklost, danes je DARILO!"
(Avtor: )

»Joj, kako bo to izgledalo, ko bomo prišli?«  »Kaj pa, če se z nikomer ne bomo razumeli?« Vse so nas v glavi preganjali  taki dvomi, ko smo se vozili proti Blokam. Potem pa smo prišli pred vse te ljudi, ki so nam bili prej le tujci in se v trenutku začeli pogovarjati, se družiti in povezovati. Prirasli so nam k srcu v trenutku, ko smo jih spoznali in zdelo se nam je, kot bi se poznali že celo življenje.

Razdelili smo se v vode in rešili teste. Če se hočemo zabavati, moramo narediti tudi kaj koristnega…kajne? In tako smo si postavili še jambor,stranišče, koše za smeti, bio jamo, oltar in podobne stvari, ki spadajo zraven... Še isti večer nas je doletela velika čast, postali smo namreč ZMAJEVI BOJEVNIKI. Cel teden nas je spremljala zgodba pogumnega pande Poja. Voditelji  so nam poskušali  pokazati, da lahko vsako znanje uporabimo sebi v prid in to nam je povedala tudi zgodba pogumnega Poja. Hrana je bila seveda izvrstna, za kar je večinoma poskrbela Tea, delno pa tudi sami, saj moramo znati preživeti. ;) dopoldne smo se spopadali s temami, ki jih bodoči vodniki pač morajo znati in skozi igre ter spodbudne besede voditeljev ugotavljali, kako je treba s svojim vodom. Popoldne smo se igrali kakšne igre, se šli kopat ali pa se le družili, peli … skratka skavtskega duha ni manjkalo. Zabavni večeri pa so bili seveda najboljši! Vsak vod je imel to čast, da je lahko en večer pripravljal zabavni večer. Vsi zmajevi bojevniki: GOSAKI, PITONI, ŽERJAVI, BOGOMOLKE, OPICE in TIGRICE, seveda pa ne smemo  pozabiti naših neustrašnih in nepremagljivih voditeljev, smo se podali na težko pot spoznavanja vodniškega  življenja in ljubezni. Medsebojno ljubezen smo si izkazali tudi z nepozabnimi porokami.

Potem pa se je tiho priplazil zadnji dan in po sveti maši in kvadratu ter sekanju jambora je prišel čas za najtežje … slovo. S težkim srcem in solzami v očeh smo si obljubili, da se kmalu spet vidimo in vsak je odšel svojo pot. Zdaj pa le če še čakamo, kdaj se bomo spet videli in se spomnili naših najboljših dni v življenju. Upamo, da kmalu.

Fotogalerija
12 slik
Izzivanje sovražnika
Mojstri bojevanja
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.