Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Svet čete Krško 1

Iztok Navihani svizec 25.05.2007
Na začetku je bila ideja in ideja je postala realnost. Moral se je zgoditi in tudi se je. Za mnoge je to ne vsakdanje, ampak vsako mesečno, da imate Svet čete, pri nas pa se je zgodil prvi Svet čete, ki nas je zaznamoval za zmeraj. K vodniški funkciji je bilo poklicani kar 15 vodnic in izvidnikov. Lahko smo ponosni nase!
V znamenju skavtskega duha. V znamenju skavtskega duha. (Avtor: Aleš)
Na začetku nas je gotovo zaznamoval izhod vodnikov na Jevšah na Bohorju.

V soju zahajajočega sonca, ki se je poslavljalo od zbranih in jih še zadnjič pobožalo po njih rdečih licih, se je skupinica skavtov 15 vodnic in vodnikov počasi vzpenjala proti svojemu cilju. Kljub zemljevidu in kompasu, na katera so zelo pogosto pogledovali, se je v njih očeh še vedno zrcalila neodločnost. Vprašujoče so se ozirali na štiri malce starejše sopotnike, ki pa jim niso hoteli pomagati in so se raje igrali sami zase...

A bili smo na pravi poti, brez večjih zapletov nam je tudi uspelo priti do cilja, tam pa nas je pričakalo presenečenje. Neljubo presenečenje, posledica katerega je bila nova izkušnja, kajti imeli smo priložnost spati v hotelu s tisoč zvezdami, v soju lune in zamotani v vsa oblačila, ki smo jih prinesli s seboj. Naslednje jutro nas je sonce že zgodaj prebudilo in nas popeljalo v prelep dan, obarvan z različnimi delavnicami, vmes pa smo napadli še špagete, skuhane s pomočjo trinožnika in piramidnega ognja ter ostale dobrote.

Prihajajoči večer pa je naznanil, da se bo potrebno počasi spustiti v dolino in zapustiti ta raj, na katerega spomin bo vedno nekoliko grenko obarvan...

Le dva tedna kasneje pa se je zgodil eden najpomembenjših dogodkov v četi in sicer svet čete.

V dopoldanski uri smo se dobili in pričeli z našo slovestnostjo.
Kot vedno smo medse poklicali tudi našega Nebeškega Očeta, ki nas je varaval ničkolikokrat. To smo tudi pokazali s simboliko, kjer je vsak izmed nas simbolično na križ postal skavtske pripomočke. V molitvi smo se spomnili tudi dogotkov iz preteklosti. Druženje smo nadaljevali s tako imenovano refleksijo, kjer smo pogledali kaj smo se naučili in kako bomo nadaljevali v prihodnje. Vsak izmed nas pa je s seboj prinesel simbol, ki ga spominja na njegovo skavtsko življenje.

Po enournem vpogledu v preteklost in prihodnost, pa je prišel trenutek, da se preselimo na slovesen prostor, kjer bomo nadaljevali z ceremonijo. V krajšem sprehodu do prostora smo v tišini razmišljali o tem dogotku,ki pa nas je posledično pripeljal do travnika, kjer smo postavili zbor in začeli z ceremonijo. V ceremoniji je pred celo četo priseglo 15 vodnic in vodnikov, da bodo zvesto opravljali svoje dolžnosti. Po slovesni obljubi pa je vsak izmed nas prijel še našitek stega Krško 1.
Nato pa smo se vrnili na izhodiščni prostor, kjer pa nas je pričakalo prijetno praznovanje.

Tako se je zgodil prvi Svet čete Krško 1 in tako je ideja postala realnost.
Fotogalerija
7 slik
V znamenju skavtskega duha.
V znamenju skavtskega duha.
V znamenju skavtskega duha.
V znamenju skavtskega duha.
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.