Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Srečanje voditeljev in Maribora

Nejc Kurbus, Maribor 2 26.04.2015
9. aprila 2015 se je okrog 18h pred cerkvijo Sv. Rešnjega telesa v Mariboru zbrala pisana skavtska druščina. Vseh skupaj nas je, po skavtsko povedano, bilo za dva polna voda.
Igranje nogometa (Avtor: Nejc Kurbus)

Ne, nekateri se nismo poznali. Vsi nismo imeli oblečenih krojev. Tudi iz istega stega nismo bili. In niso bila sama dekleta ali sami fantje. Le nekaj nam je bilo skupnega. Vsi smo voditelji ali klanovci na služenju. 

Ko smo se spoznali, smo se odpravili na ribolov. Papirnate ribe so nas spremljale v cerkev, kjer smo razmišljali o tem, kako je Jezus zbiral učence. Povabil jih je k lovljenju ljudi, kar je, lahko bi se reklo, tudi naloga vsakega izmed voditeljev. Seveda smo se v molitvi spomnili tudi svojih varovancev in zapeli nekaj pesmi.

Nato smo se spoznali še malce bolj po skavtsko, se igrali, družili po vejah, debatirali in brcali žogo ter večer zaključili s slastnimi palačinkami.

Srečanje voditeljev in Maribora (SVIM) je prvotno pomenil srečanje voditeljev, ki se izobražujejo v Mariboru. Ker je izgledalo, da vsi, ki v mestu pod Pohorjem delajo, so morda prišli na obisk k prijatelju ali se kar tako peljejo mimo, niso dobrodošli, smo se organizatorji odločili, da ga preimenujemo v SVIM. Srečanje voditeljev in Maribora.

Se vidimo na naslednjem! ;)

Fotogalerija
3 slike
Igranje nogometa
Druženje ob palačinkah
Razmišljanje v cerkvi.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.