Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Skavtsko leto 2004/2005 v stegu Celje 1

Lucija Dežan, izvidnica 23.11.2005
Bistvo je očem nevidno…' je rekel Mali princ. In prav je imel! Če bi strnili vse dogodke, vse misli, izrečene besede v en velik album, bi lahko rekli, da smo skavti eni 'fejst ljudje' in da doživimo toliko zanimivega, da se občuti neka harmonija, povezanost z Bogom ipd. In prav zaradi teh majhnih, a zelo pomembnih malenkosti moraš preprosto biti… Biti skavt! Kajti šele, ko doživiš vse to, kar se dogaja skavtom šele postaneš človek z veliko začetnico. V Celju 1 pa sploh ni prostora za primitivne in pesimistične ljudi!
Zbralo se nas je nekaj, ki smo želeli začeti novo skavtsko leto v povezavi z Bogom. Uspelo nam je in nemogoče si je predstavljati našo nepopisno srečo, ko nam je le uspelo! Saj nismo dvomili, saj Celje1 zmore vse a vendar…. Potem smo organizirali še eno veliko 'fešto', ki je bila neke vrste nadaljevanje lanskoletne proslave ob 10.letnici. Zbralo se nas je nekaj, ki smo želeli začeti novo skavtsko leto v povezavi z Bogom. Uspelo nam je in nemogoče si je predstavljati našo nepopisno srečo, ko nam je le uspelo! Saj nismo dvomili, saj Celje1 zmore vse a vendar…. Potem smo organizirali še eno veliko 'fešto', ki je bila neke vrste nadaljevanje lanskoletne proslave ob 10.letnici. (Avtor: Celje 1)
Požvižgamo se na okvirje, ki nas obdajajo, mislimo si svoje… In ne, nismo divjaki! Smo le ljudje, ki živimo po napotkih Njega, svojih voditeljev in tistih 'večjih skavtekov', ki so že dali vse to skozi. Ampak tu nisem zato, da bi dajala neko moralno pridigo, zakaj je pravzaprav dobro biti skavt (to si lahko preberete na naši spletni strani stega Celje1 - na forumu). Tu sem pravzaprav zato, da z vsemi vami delim svoje občutke, misli in veselje, ki je nekako že skoraj dotakljivo ob koncu skavtskega leta.

Sedaj obračamo nov list… Ne vemo ali bo tako pester kot lanski, morda celo bolj! A vemo, da se želimo spustiti v nove avanture, še bolj obogatiti našo že tako precej dolgo kilometrino…. In želimo ostati takšni kot smo. Vsi smo nič manj kot biseri! Biseri Celja 1!
Fotogalerija
15 slik
Zbralo se nas je nekaj, ki smo želeli začeti novo skavtsko leto v povezavi z Bogom. Uspelo nam je in nemogoče si je predstavljati našo nepopisno srečo, ko nam je le uspelo! Saj nismo dvomili, saj Celje1 zmore vse a vendar…. Potem smo organizirali še eno veliko 'fešto', ki je bila neke vrste nadaljevanje lanskoletne proslave ob 10.letnici.
Obljube so potekale ob prisotnosti grajske gospe in grajskega gospoda.
Obljubilo je 5 volčičev ter nekaj izvidnikov in vodnic.
Ko se je spustil mrak, smo najprej prižgali bakle, potem pa še kres.
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.